pondělí 11. ledna 2021

Leda Kost Low 8B+ FA

V Krasu jsem chtěl útočit na Nunavuta za 8C, ale při poslední návštěvě je téměř celý Kras pod vodou a jediné, co šlo lézt, byla Leda Kost 8B. Tu jsem před několika lety vylezl, alespoň dvakrát tréninkově opakuji a vylezu i s nástupem o krok níže. Po cestě domů mě napadá, že by šlo nastoupit ještě více vpravo, z nástupového bočáku boulderu od Konyho za 8A+.

Kras v zimě

Přísun sněhu nedává moc šancí dolézt projekt na Vesci, tak razíme celá family do Krasu. Chvíli mi trvá, než nějak rozumně vymyslím úvodní kroky, zajímavé 4 kroky za cca 8A těsně nad zemí a pak proběhnout nahoru Leda kostí. Dlouho padám v úvodu, jakmile ale dolezu do samotné Leda Kosti, probiji se až do Topu, celkem tedy 8B+?. Kluci usnou, zkoušíme ještě natočit videjko, ale v posledním kroku už dochází power.

Leda Kost low 8B+ 
 
 
I planned to attack Nunavut 8C in Kras, but the whole area was soaked and the only thing that I could actually climb was Leda Kost 8B. I finished it several years ago, so I repeated it for the sake of exercise and then I added one more move at the start. On my way back home I realized that I could actually start even further on the right, using a side pull which is a part of the 8A+ boulder by Kony.

Snow doesn't give us any chance to finish the project at Vesec so I take the whole family to Kras. It takes a while until I figure out the initial moves, there are four interesting moves (about 8A in total) very close to the ground, followed by the Leda Kost boulder. I keep falling from the first section but once I reach Leda Kost I continue right to the top, the whole boulder is probably an 8B+? The boys fall asleep so we try to make a video but I already lack power for the last move.

Žádné komentáře: