neděle 20. prosince 2020

Vesec - Bílý Tygr SD 8B a další

Nad ČR se stále vznáší inverze, v Krasu déšť, v Labáku se loví kapři, takže kam? Fox mě láká na Vesec, a i když chvilkami mrholí, stojí to za to. Doráží ještě Majzlík, být tu s klukama je pohlazení po duši, i v nejlepších letech jsou stále motivovaní – to jsou pro mě teď vzory: nejde o to lézt největší bomby, ale mít to nadšení a lásku k lezení. 

Před 5 lety jsem tu vylezl nádhernou lajnu Bílý Tygr za 8A+, nikdo ještě nepřidal SD, a tak je cíl jasný. Po zahřátí dávám pokusy, lehce mrholí, po čtyřech nálezech se dostávám přes těžkou úvodní patu do výlezu a teču z mokré hrany – dobrý pokus. Očistím výlez, pár pádů dole v patě a jsem nahoře. Celé tedy 8B? Foxovi to jde také pěkně.

Bílý Tygr SD 8B

Doráží i skupinka místních mlaďochů, tolik lidu tu už dlouho nebylo. Zkouším přelez z Tygra doprava stropem do MD, zapnout bicák a těžce se svěsit. Půjde to, ale až někdy příště. Cca 8B+? 

Pýcha a Pád 8A

V mezičase dávám druhé opakování Pýchy a Pádu za 8A a vylézám jeden další projekt na Jezevčíkovi - krásný malý medvěd v pravé části - Levhart Sněžný za 8A/+?. Vesec ožil a lezení tu není taková pakárna a stojí za to, díky za session a brzy zpět.
 
 
There's still inversion here in Czech Republic, Kras is soaked and there is carp fishing is going on in Labák, so I wonder where to go. Fox talks me into visiting Vesec and despite the drizzle it's really worth it. Majzlík comes, too, and it's so good to be here with these guys, always so keen. I want to be like them: it doesn't matter what one is climbing, the most important is the enthusiasm and the love of climbing.

Five years ago I've climbed an amazing Bílý Tygr 8A+ line here, nobody has done the SD version since, so my goal for today is clear. After the warm up I start trying. It's still drizzling and four attempts later I overcome a heel at the beginning and fall from the edge – it was a good one. I clean the finish, fall several times from the heel and then I'm up. So, the whole boulder could be an 8B? Fox is doing great, too.

Several local young climbers also show up – I haven't seen so many people here for quite a time. I try to get to the right from Tygr, through the celing to MD, I would need to engage the biceps and hang down. I guess I can do this – but next time. It's about 8B+?

In the meantime I repeat Pýcha a Pád 8A and also I climb another project at Jezevčík - Levhart Sněžný 8A/+? Vesec is alive today, so climbing here is more fun and worth the time. Thanks for the session and see you soon!

Žádné komentáře: