pátek 23. dubna 2021

Black Panter 8C FA - Vesec

Po zimním přelezu Teorie Tygra za 8B+ bylo jasné, že převis kamene Hrbatého Jezevčíka půjde přelézt i v opačném směru.

Teorie Tygra 8B+

Začátek Sněžným Levhartem, 5 kroků za 8A+, pak těžký slez okolo převislé spáry a nalézt do závěrečné pasáže Bílého Tygra, celkem 25 silových kroků bez odpočinku.

Black Panther 8C by Jakub Frič

Kroky se mi podaří udělat hned první session a myslím si, že přelez nebude velký problém a projekt bude podobně těžký jako Teorie Tygra. Nicméně během dalších tří návštěv zjišťuji, že v kuse nejsem schopen udělat slez okolo spárky a neustále vymýšlím, jak nejsnadněji zvládnout těžké vypuštění nohou. Mám různé varianty, ale až po čtvrté návštěvě mi zafunguje daleký nátah do spáry a poprvé se dostávám do výlezu Bílého Tygra, jsem totálně nateklý a bez šance dostat se k Topu. 

Black Panther 8C by Lukáš Černý

Jsou to pěkné session s Foxíkem a Zákořem, tělo vždy dostane záhul a ostrá skála se zarývá do kůže na prstech. Pátá návštěva je rychlovka, čtvrtým nálezem probíhám stropem, bojuji ve výlezu a padám dva kroky pod Topem. Jsem totálně vyšťavenej a můžu jet domů. 

Black Panther 8C by Jakub Frič

Trochu přitrénuji a nechám spravit kůži. Na soustředění na Hudy se v neděli cítím dobře a věřím si, že projekt s další návštěvou padne. Třetím nálezem se dostávám do Bílého Tygra, jsem zase nateklý, ale tentokrát nepouštím a dolézám! Black Panther 8C!

Video od Lukáše černého brzy na YouTube.
 
 
After finishing the Teorie Tygra 8B+ boulder in winter it was clear to me that the overhaning Hrbatý Jezevčík rock climbed in the opposite direction would be my next project.

It starts with part of the Sněžný Levhart boulder: five 8A+ moves, then there is a hard descent around the overhanging crack and the final part of Bílý Tygr. In total it all makes 25 power moves and no rest.

During the very first session I managed to perform all the moves, so I guess that as far as the difficulty goes the boulder would be the same as Teorie Tygra. However, during the next three visits I find out that I was mistaken. I can't climb down next to the crack and I need to find an easier way to drop the feet. I have more possible strategies but it takes three sessions until I get to the crack and for the first time I get to the Bílý Tygr but I'm all swollen so I can just keep dreaming about getting to the top.

The climbing sessions with Foxík and Zákoř are great, it's a pretty hardcore workout for me and I cut my fingers with sharp rock. My fifth visit is really quick: at the fourth attempt I get through the ceiling and after a bit of a struggle I fall down – two moves away from the top. I'm dead tired so I go home.

I train a bit and let the skin heal. I feel good at the Hudy training session on Sunday and I believe the next time I'll be successful. I reach Bílý Tygr at the third attempt and though I'm pretty swollen I hold on and finally finish! Black Panther 8C!

Video by Lukáš Černý coming soon on YouTube.

Žádné komentáře: