neděle 11. dubna 2010

Včera proběhl další ze závodů ČP v obtížnosti. Sjelo se opravdu málo lidí, 18 chlapů a 5 holek, což už o něčem vypovídá. Bylo by docela zajímavé položit si otázku, proč jezdí tak málo lidí? Jedním z prvků, které způsobují, že jezdí tak málo lidí je určitě neatraktivnost závodů a fakt, že i hnusný den na skalách už je lepší než ten na závodech (teda, neplatí to o všech závodech - např. Mejcup je dobrý). Dalším problémem je možná fakt, že lidi víc a víc "závodí" na skalách, chtějí se předhánět v číslech - ale to bylo i dříve, nebo ne? Jak to, že dřív bylo na startovce chlapů 50 lidí a teď ani ne 20? A to, že nejsou lidi, není pravda, stačí se podívat na Cupoff Prague, kde bylo 120 závodníků...

Zpátky k závodu. Samotné závody byly dobře zorganizované, akorát jsem trošku nepochopil, proč jsme museli čekat v izolaci už od čtyř, když jsme ke stěně stejnak nemohli a začalo se až v 16:45.

Jinak byly cesty docela pěkně postavené, v první kvalifikaci 7b/+ se teda padalo ve stejných místech a v té druhé 7c/+ byl možná jeden krok taky zbytečně moc těžký, nebo spíš my jsme slabí? Já dal dva topy, společně s Adamem Ondrou. V holkách kvalifikace nic nerozhodla, protože postupovali všichni.

Ve finále se baby hezky rozřadily a vlastně i my. U nás teda trošku škoda až moc těžkého skoku, na což doplatil Petr Havrda, který je menší. Já už cítil ruce u třetí presky, skok byl tak tak, pak pár shybů, malá chybka, bandasky jak prase a byl jsem dole, takže druhé místo. O chyt méně dolezl Kala. O hezkou podívanou se nám postaral Adam, kterého nezastavil ani závěrečný bouldr a topoval.



Yesterday Martin took part in another Czech competition in climbing for difficulty. This time the participation was very low - 18 guys and 5 girls. This may be caused by the fact that more and more people start to oprefer rocks over the competitions. 

The competiton itself was very well-organized, the only flaw was the long time spent in isolation, no matter that it was not possible to go to the gym anyway...  

The first qualification consisted of two routes 7b/+ and 7c/+ where one move was probably unnecesarily hard or the participamts were unnecesarily weak? :) Martin made two tops together with Adam Ondra. From the girls everyone passed the qualification due to the low number of competitors.

The final showed a lot about the individual climbers' skills. In the guys' route there was a difficult jump which was a great disadvantage to Petr Havrda with his small build. Martin fought bravely byt the fell down so he ended up second. The third was Kala who reached the hold under Martin's. Adam's climb was show for everyone.




Žádné komentáře: