pátek 2. dubna 2010

Feel strong! Židárna a Jiskra

O Velikonocích razíme s Káťou na hory, ale po cestě mi to nedalo a stavili jsme se na Jiskře. Rozlézám se v Rozštěpu 7A a hned po tom, co se mi podaří rozhoupat nohu na ten správný stup, už to nepustím. Pak jdu na rozlezený Rohlík 7C. Nejdřív si zkouším jen zkroknout nejtěžší krok, druhým pokusem už cítím, že by to mohlo jít, tak to zkusím od začátku a po dalších třech pokusech už jsem nahoře.

Hned se přesouvám na Michaela Jacksona 7B+/C. Na Petráči se o tom bavil Vilda s Pilkynem, že je tam nějaká pata. Chvilku hledám, pak ji najdu a na druhý pokus jsem zase nahoře. Dneska je fakt dobře, stín, fouká a cca 10 °C, tak se přesouvám zase o kousek doleva na Jemnost Imaginace 7C. Trošku mi dělá problém to zkroknout, ale nakonec to zas tak zlé není. Tentokrát mi trvalo asi 10 pokusů, než jsem se držel v topovém madle.

Pak se dívám ještě na SD k tomuto bouldru. Nejdřív to zkouším bez stěnky dole, ale to mi nějak vůbec nejde, nejsou nohy a ruce jsou špatné. Tak to zkouším, jedná se v podstatě o dvě těžká zvednutí nohy a jeden těžký krok. Po chvilce nacvičování se dostávám do výlezu a jeho zrádné lištičky už nepustim. Viděl bych to na 7C+.

Utekla hodinka a půl a my máme jěště dost času. Jdeme omrknout Židárnu a po chvilce se vracíme pro matice. Jdu hned do Chvály Bláznoství 7C/C+, ze stoje to už znám, tak jen přidám "lehký" začátek. Ve výsledku tam docela slušně natéká a dvakrát spadnu v kroku za hranu. Napotřetí už ne :) Posouvám matky trošku doleva na Absinthe Drinker 7B+/C. Zkusím si nejtěžší krok a pak z první bomby dávám. Nakonec se ještě dolézám v Atestaci Logiky 7A+ a Násilí na kaprech 7B. Už nemůžu a musíme jet, takže zbytek musí počkat na zimu.

At Easter Martin decided to take Káťa to the montains but on their way he couldn't resist the temptation to make a stop at Jiskra. He started climbing Rozštěp 7A and after stepping on the right foothold he succeeded. So he continued to Rohlík 7C which he climbed as well. 

The next boulder he focused on was Michael Jackson 7B+/C. The second attempt was successful. As the conditions were quite good he moved to Jemnost Imaginace 7C. Finally it wasn't so hard as it seemed at first but still it took some 10 attempts. 

Martin then had a look at SD of this boulder. First he omitted the wall at the bottom. The beginnings were difficult but after some practice he finally got up. The supposed difficulty was about 7C+.

After an hour and a half they went to check Židárna and Martin immediately started making effort in Chvála Bláznoství 7C/C+. It gets moist, so he fell twice before finishing it. Then he went to Absinthe Drinker 7B+/C. After trying the hardest move he climbed it at the first attempt. To finish the session he climbed  Atestace Logiky 7A+ and Násilí na kaprech 7B

Žádné komentáře: