neděle 5. července 2009

Mokrý Bor 2

I přes nepříznivé počasí v minulých dnech jsme vyrazili na Bor. Naši obvyklou sestavu, mě a bráchu, tentokrát ještě doprovázela ségra Verča. Už když jsme přijížděli do obce Machov, bylo nám jasné, že něco lézt půjde, ale většina ne.

Při stoupání do kopce náš už tak malý optimistický nadhled nad mokrost stále více a více opadal. Zjišťujeme, že je všechno mokré, a tak nás cesta zavede až na nejvyšší bod, přímo pod "velké" stěny. Tady zjišťujeme, že se něco lézt dá. Nejprve lezeme krásnou linku, Plešatou zpěvačku. První pokusy vypadají marně, ale po chvíli se dostávám výš a výš a nakonec to ještě pro video jednou zopakuji. Jedná se už trošku o Highbolek, kde je potřeba především síla v těle. Se Štěpánem se shodujeme na lehce těžším 7A+. Hlavně se ale těším, až si Zpěvačku zkusím ze sedu, myslím, že klasa bude okolo 7C-C+.







Poté jdeme dál, tam, kde Štěpa nedávno udělal moc pěkný bouldr Báseň Z Malty A Cihel SD 7C. Zkouším OS, ale 0 bodů. Nakonec po asi 30 pokusech přicházím na tu správnou chuť téhle spíše technické lahůdce a s již hodně ohoblovaným ukazováčkem na levé ruce dávám. (http://stepanstranik.blogspot.com/2009/06/tvurci-bor.html)



Nakonec jde ještě Štěpán pozkoušet Pašeráky Drog SD 7C. My s Verčou mezitím čistíme kámen Auta, kde Verča přelézá asi 3 metry vysoký, lehce položený bouldr po velkých dírách. Název - Blesk, klasa 3. Pak ještě zkouší projekt nalevo(4?), ale ten je nad její síly. Navíc začíná mohutně pršet a nám nezbývá nic jiného, než si zabalit a jít k autu. Tak zase někdy.





Video ke stažení z Plešaté Zpěvačky 7A+, a také z bouldru Drž Hubu A Krok 7B je zde - http://uloz.to/2064875/plesata-zpevacka-7a-drz-hubu-a-krok-7b-bor.wmv

Although the weather is still bad, Martin, his brother Štěpán and their sister Verča make a trip to Bor again. Their optimism however gets a severe blow, for everything in Bor is wet. Finally they find a wall where it is possible to climb at least something. They begin with a line named Plešatá zpěvačka, which is about 7A+.

Then they move to Štěpán's boulder Báseň z malty a cihel which Martin tries to climb on sight. Although it costs him about 30 attempts and hurting fingers, he finally succeeds.

At the end Štěpán climbs Pašeráci drog while Martin and Verča clean a stone called Auta and Verča climbs a boulder called Blesk 3. The session ends with rain.

Žádné komentáře: