čtvrtek 4. června 2009

Opět na Boru :)

4.6. jsme se Štěpánem zajeli do Boru. Nejprve se jdeme podívat na šutr asi 50 metrů pod Hrubou Nekázní. Vypadá docela dobře, ale kámen se docela solí a navíc je lehce vlhký, a tak se o nic nepokoušíme a jdeme dál.

Další zastávkou je Garrone. Štěpán si opakuje něco staršího a já zkouším SD k o 50m níže Mravencům už jdou (6A). Hned na druhý pokus dávám - klasa asi 6C-C+? Poté jdeme dál, asi o 200 metrů výše k "chatce". Štěpán tady minule očistil nový kámen. Nejdřív dáváme lehčí bouldr, cca. 6B, pak zkouším projekt, ale marně (něco pro silnoprstomily :).

Další přesun je ke kamenu vedle Členovce, Átria. Tady Štěpán zkouší 7A a 7B a obě zvládá. Já už to vylezl minule, takže se šetřím na King Lines. Jedná se o prodloužení King Konga. Začíná se v Offline a jde se do King Konga. Je to takové spojení 7A+/B a 7C, takže dohromady asi 7C+? Fakt tam docela pěkně natýká a nemá cenu mockrát to zkoušet. Naštěstí po několika pádech ve skoku (které nakonec vyřeším docela lehce) vítězím.

Štěpán zkouší King Konga a jde mu to moc dobře, bohužel několikrát jen pohladí hranu, ale nikdy ji pořádně nechytne. Takže nic. Pak jdeme k Mucholapce, kde přelézáme několik bouldrů okolo 6A-7B. Moc se mi líbil Low start ke Kleopatře 7B. Je to pěkný, fintovní bouldr, kde se musí používat kolena.






Nakonec se jdeme dodělat na Zoo a Maják. Zkouším Lubovu Pijavici a dávám na OS. Jsem trochu překvapený, a tak si ještě nalézám do Madagaskaru, který také hned opouštím. Pijavice bych viděl tak na 7A+ a Madagaskar o trochu lehčí - 7A nebo A/A+.

Record of Martin Stráník’s trip to the area of Bor with his brother Štěpán. After some attempts Martin succeeds in several climbs with difficulty from 6A to 7C+. He tries to climb one of his projects but isn’t successfull because the project requires very strong fingers. Then Martin decides to cheer up a little by doing a line called „King Kong“ (or - more precisely - King Lines – 7C+) which he climbs after several falls. Štěpán tries to climb King Kong as well but doesn’t manage to do so. At the end Martin finishes his day by doing „Pijavice“ line(7A+) and Madagaskar (about 7A or A/A+).

Žádné komentáře: