čtvrtek 20. října 2022

Už dlouho jsem měl v plánu vyrazit na Slovensko omrknout rozvíjející se bouldering ve Slovenských Tatrách. A teď nastal čas, kdy jsme s rodinkou vyrazili do okolí Popradského plesa.

Popradské pleso

Hlavním cílem byl nejtěžší boulder Ultimate Tatras Holds´em za 8B+. V pátek šlapeme všichni, 4 km procházka do kopce s kočárem byla slušná rozcvička, svačina na chatě a razím pod převis. Po rozlezu zkouším Flash pokus, ale přelez je hodně daleko. Pak mi alespoň hodinku trvá, než si boulder zkrokuji a trochu nachodím, dám několik slibných pokusů a padám těsně pod Topem boulderu. Síla v levé ruce ale už odchází a je čas na ústup.

Lomnický štít

O rest dayi dáme Lomnický štít, Aqualandii a v neděli brzy ráno opět šlapu do kopce. Po východu slunce jsem už rozlezený, potkávám Matúše Kostku, který se zasloužil o rozvoj této oblasti, a přelézám. Vyzkouším ještě napojení z pravého Sit Startu, který přidá 5 kroků za ca 7B+ do nástupu varianty ze stoje, to bude slušné 8C a důvod se sem vrátit. Pěkně strávený čas s rodinkou spojený s lezením. 


Ultimate Tatras Holds´em 8B+


For a long time I have been planning to go to Slovakia to check the bouldering development in the Slovak Tatras. And now the time has come and my family and I went to Popradské pleso and the surrounding area.

The main goal was the hardest boulder: Ultimate Tatras Holds'em 8B+. On Friday we all have a 4 km hike uphill with the stroller, which is a decent warm-up, we have a snack and then I hit the overhang. After the warm up I try a flash, but all in vain. After that it takes me at least an hour before I figure out the moves and practice, I make several promising attempts and fall just below the top of the boulder. The power in the left hand is gone so I call it a day.

On the rest day, we visit Lomnický štít, Aqualandia, and early in the Sunday morning I walk up the hill again. After sunrise I meet Matúš Kostka, who did a lot for the development of the area, and I finally finish the climb. I also try connecting the boulder with the sit start on the right, which will add 5 steps for about 7B+ to the start of the standing version. That will make a decent 8C and a reason to come back here. I had a great time with my family and I enjoyed climbing a lot.

Žádné komentáře: