pondělí 19. října 2020

Sklapsko 8A+/B, 8B FA, 8A, 8A+/8B FA

Na neděli je v plánu Sklapsko se Štěpánem, ale počasí posledních dní dává signál zůstat doma na liště. Nakonec vyrazím, v převisech bylo naštěstí sucho. Začínám na Zabijákovi 8A+/8B. Rozlézám se sám, pak dorazí Štěpán s Kozlem a na druhý pokus jsem ve výlezové hraně. Tento kus skály je prostě boží. 
 
Dál jdeme na Pětačtyřicítku, kde čeká super silový projekt za malý bočák. Ladím, zkouším a po půlhodině je tak nějak hotovo, druhým ostrým pokusem se mi opět daří vylézt. Řezník Ze Sklepa 8B



Řezník Ze Sklepa 8B FA

Dál jdeme na Špičkový Výkon 8A – krásný boulder, ale, co ty čáry na skále? Část chytů je mokrá, naštěstí to moc nevadí a dávám opět druhým pokusem, za mě klidně jen 7C

Špičkový Výkon 8A?

Poslední zastávkou je sektor Chíro, omrkneme krásný Dach co budí strach a lezeme u Jemarku. Po půl hodince se mi podaří rozklíčovat projekt vedoucí na druhou stranu stropu a po pár nálezech vylézt, překvapivě zajímavé kroky - Partyzánský Bojovník 8A+/B. Půjde i průlez celým stropem, na to už dnes ale není čas ani sucho. 

Partyzánský Bojovník 8A+/B
 
 
Štěpán and me have been planning a session in Sklapsko on Sunday but the weather sent us a clear message to stay home. In the end I decide to go, luckily, the overhangs are dry. I start with Zabiják 8A+/8B. I'm warming up alone at first but then Štěpán and Kozel come and I finish the boulder at the second attempt. What a cool piece of rock! We continue to Pětačtyřicítka with its awesome power project over a small side-pull. I work on the moves and after half an hour it's more or less clear to me, so I start attempts and at the second attempt I climb the whole thing. Řezník Ze Sklepa 8B.

We then move to Špičkový Výkon 8A, but what about the scratches on the rock? Some holds are wet, but fortunately it's not a problem, so I need just two attempts to get to the top again, maybe it's just a 7C?

Our last stop is the Chíro sector where we check out the amazing Dach Co Budí Strach and we also climb some stuff near Jemark. After half an hour I sort out the project across the ceiling and climb it. I call it Partyzánský Bojovník 8A+/B, the moves are surprisingly interesting. Climbing the whole ceiling is possible, too, but we don't have time and conditions to try it today.

Žádné komentáře: