neděle 25. října 2020

Monument 8B FA na Modřínu

V sobotu razím na sever, užít si našeho nejlepšího písku: v plánu je Labák, ale všechno je totál mokré. Zkouším tedy vyjet na kopec a omrknout starý projekt u Mandragory na Modřínu. Na kopci je krásně slunečno, projekt je hodně vlhký, ale pofukuje, a tak běžím zpět pro matice a jdu lézt.

Modřín

Pomalu se prokousávám krásnými kroky, chyty schnou a po dvou hodinách se mi daří v kuse udělat crux místo. Sluníčko pere, je vedro a díky tomu usychají i úvodní lišty z Mandragory. 

Monument 8B FA

Dávám pokusy na sluníčku, jsou celkem dobré a dokonce se mi daří v kuse dolézt do Fenoména a v posledním těžkém kroku padnout na kolena. Volá mi Štěpán, jde mrak, vypínám telefon a jdu to vylézt. Monument 8B. Neváhejte a běžte na to, ať se potvrdí klasa - možná bude 8B/+? – a hlavně ať si parádně zalezete, Modřín je skvělý!
 
 
 
Monument 8B FA
 
On Saturday I set off to North to enjoy the best sandstone we have – Labák. Unfortunately, everything is totally soaked so I try to go uphill and check out the old project at Mandragora at Modřín. Sun is shining and the rock is a bit moist, but it's windy, so I grab the mats and start climbing.

The moves are really nice and I slowly make my way through the boulder. The holds are gradually drying up and two hours later I get over the crux. It's super sunny and hot and thanks to that even the first few ledges of Mandragora gradually dry up.

I'm doing quite well, I even get to Fenomén and fall from the last move. I have a break and a call with Štěpán and once I see a cloud coming I turn off the phone and finish the thing – Monument 8B. Don't be shy and go for it, too, so you can confirm the grade - it may be an 8B/+?. And, above all, you'll have loads of fun climbing, Modřín is awesome!

Žádné komentáře: