čtvrtek 19. září 2019

Sicarios první 8B Flash! + 8A+/8B, 8B, 8B+ FA

Včerejší počasí mě vyhnalo ven, po ranních povinnostech v práci to brzy balím a jedu do Labáku. První zastávkou je Karate Kid za 8B, boulder, který mě již třikrát vypekl. 

Karate Kid 8B

Po zahřátí a zopakování kroků jdu na ostrý, prvním pokusem dolézám až do závěrečného přehození nohou na předskalíčko, je to daleko a došla síla. Po chvíli bádání, jak si ulehčit závěr, vymyslím krok navíc, ale přehození nohou díky tomu není tak daleko. Spočinu a zapisuji do deníku.

Karate Kid 8B

Dál jdu na Tlustý Talisman 8A+/B, zajímavé kroky okolo malé ostré lišty. Celkem dlouho mi trvá, než vymyslím schůdný program, pak ale na druhý ostrý pokus přelézám. Pokračuji dál na Sicariose za 8B. Chvíli hledám, naštěstí díky infu od Foxika a Magnuse se nakonec ocitnu pod převisem. Sicarios je vytrvalostní boulder po hraně převisu od Džanglího, chci prubnout Flash, vím, že mi to může sednout. Naladím se Džanglího videem, ale ze země vidím, že v některých pasážích si budu moci dovolit více zabrat a tím pár kroků ubrat, a tahle taktika vychází. Ve Fleši dolézám až do výlezového kolmáče, už jsem na kaši, lehce improvizuji, ale už se nepouštím, moje první 8B Flash.  Určitě jedno z lehkých 8B, vlastně bez "těžkého" kroku, ale místní 8A+ jsou o řád níž. 

Sicarios 8B Flash

Chvíli počkám, než kyselina odteče z předloktí, a ladím prodloužení Sicariose, dál po hraně převisu na konec kamene. Asi půl hodinky vymýšlím, až přicházím na lehce komplikovanou, ale schůdnou betu. 

 Sicarios Extension 8B+ FA

Mám dva pokusy, kdy padám u konce, už je to pěkně dlouhé, aspoň dobrý trénink do Kranje, říkám si. Třetím pokusem běžím, dvakrát jsem už na pád, ale držím a zapisuji přelez této novinky Sicarios Extension s klasou low 8B+.

Sicarios Extension 8B+ FA

Na závěr ještě nalézám do dvou 8A+ Escobar a Torero, v Escobarovi slyším, jak velký lopuch křupe, tak raději prchám, v Toreru mám dva nadějné pokusy a padám až v posledních těžkých krocích, ruce se otevírají a hlásí, že mám jet domů. Úžasná chvíle na skalách, na tohle jsem se těšil po všem tom závodění: podmínka, natěšenost a boží bouldry. Vše šlo lehce, venkovní lezení je tou správnou esencí lezce.


Yesterday's weather was just too good not to go outdoors, so after completing my morning tasks at work I packed my stuff and went to Labák. My first stop was Karate Kid 8B, the boulder I've already failed three times.

After warming up and repeating the moves I start trying and at the first attempt I get to the final move. I have no energy left, though, and it's too far, so I add an extra move to make the finish easier and soon I can record another boulder I finished.

I continue to Tlustý Talisman 8A+/B, there are some interesting moves at a small sharp ledge. It takes me a while to find a suitable programme but then I need just two attempts to finish. I move to Sicarios 8B. First I can't find it but the information from Foxik and Magnus help a lot. Sicarios is a boulder on an edge of the overhang by Džanglí and it requires lots of endurance. I want to try a Flash climb, it could work well for me. I watch Džanglí's video first and find the spots where I can push harder and save few moves. And the strategy works. I reach the final vertical and even though I'm super tired I don't give up and do my first 8B Flash climb. Sure it is one of the easier 8Bs, there isn't any particularly tricky move, but still it's one level harder than the local 8A+s.

I wait until I refresh and start working on the prolonged version of Sicarios: following the edge of the overhang to the very end of the rock. It takes about half an hour to find a bit complicarted, yet feasible beta.

Twice I fall from very close to the top, it's a pretty long boulder, but at least it's a good training for me. At the third attempt I climb super fast and I almost fall twice but I hold on and record a new Sicarios Extension low 8B+ boulder.

At the end of the session I try two 8A+s: Escobar and Torero. I hear a cracking noise when climbing Escobar, so I flee to Torero where I make two promising attempts but fall from the last moves. My palms keep opening and telling me to leave already, so I do. An amazing trip to the rocks, I was really looking forward to this after all the competitions: great conditions, enthusiasm and awesome boulders, everything was great. The outdoor climbing is a true essence of a climber.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

zdar nechápu jak si mohl skoušet karate , potom to vylézt a pak dát to 8B Flash když tam bereš stejné chyty ?? já jsem myslel že to tak nefunguje vždyť to si vlstně vylezl to stejné naopak ? nebo ne ? prostě mi to přijde flsh jak "z hovna Gula" ale silnej jako jsi to všechna čest

NOO NOO řekl(a)...

Ahoj, bouldery vedou na uplne jine kameny (to snad je i jasny z fotek/videa..)