pondělí 23. září 2019

Boulderzávody 1. místo a mauzoleum Low 8B

Sobota a poslední kolo boulderzávodů, 4 bouldery v kvalifikaci proletím na 5 pokusů – je příjemné dát si opět kvalifikaci stylem OS. Odpoledne kultura v Praze a pak večerní finále ve svěťákovém stylu s pěknou atmosférou. Lezu jako poslední a musím ustát tlak hlavně od Romana Kučery, ale prvními třemi bouldery projdu prvním pokusem a pozastaví mě až závěrečná čtyřka, kde trochu bojuji s vychladlými prsty. Udolám ji až na pátý pokus a vyhrávám.

Boulderzávody 1.místo

V neděli razíme s Kačkou a Gulikem omrknout Trosky a odpoledne na Panťák, na novinku Mauzolem low 8B. Rozlezu se v pěkném 7C Poklopec. Rozmýšlím Mauzoleum s tím, že prubnu Flash. Flash ale končí velmi rychle, neudělám první dlouhý nátah a jsem dole. Zaháknutí špičky funguje, ale je potřeba to trochu odladit, po chvíli mám jasno a dávám pokusy. Stále je celkem teplo, podaří se mi udělat úvodní problém a ve druhé části boulderu už nepadám.

Mauzoleum low 8B

Zkouším ještě projektové varianty a možnosti na těžší věci tu jsou, jen bohužel překáží kamen u země. Na závěr jdu okouknout Eso 8A+, ale u tohoto morfo boulderu se mi nedaří přijít na jinou schůdnou betu, a tak si ještě zablbnu v Chopmanu do doby, než spadnu na kámen za zády. Čas jet domů. 

Chopman

A jak jste prožili víkend plný krásného počasí vy?

 
On Saturday the last round of boulderzávody took place. I finish the four qualification boulders in 5 attempts – nice to do an OS qualification again. In the afternoon we enjoy a bit of culture in Prague and then the final in a World Cup style takes place in the evening. The vibe is great. I climb last and have to deal with lots of pressure, Roman Kučera in particular gives me hard time. I finish the first three boulders straight away, though, and I only struggle with the last one and with my cold fingers. I need five attempts to finish this one, but it's still enough for winning.

On Sunday I take Kačka and Gulik to Trosky and in the afterrnoon we move to Pantheon to check out the new boulder: Mauzolem low 8B. I warm up with Poklopec 7C and plan to try a Flash climb of Mauzoleum. But this plan is soon over, I can't reach far enough and I'm back on the ground. I hook the toe instead and it works, but it still needs some attention. Finally I know what to do and start trying. It's still quite warm and I get through the initial part and finish the whole boulder.

I try to make a new project out of it and there are some options but the rock on the ground hinders a lot. In the end I check out Eso 8A+ but can't find a suitable beta for this morpho boulder so I fool around a bit at Chopman until I fall on the rock behind my back. It's high time to go home, I guess.

And how did you spend this sunny weekend?

Žádné komentáře: