úterý 27. srpna 2019

MHHF Teplice nad Metují - boulderzávod 1.místo

Po 36 hodinách cestování jsem v pátek  večer konečně doma, hezké přivítání a druhý den ráno opět na cestu do Teplic nad Metují. Přijíždíme přímo na kvalifikaci, lehčí bouldery, dvě smeknutí v kolmáči, takže zápis 7 boulderů na 9 pokusů.

Finálová atmosféra

Odpoledne autogramiáda na Singing rock stánku, se Štěpánem omrkneme kopec Borek a jeho potenciál na nové bouldery, všude je spousta známých. A už je večer a leze se. Atmosféra jako vždy nejlepší za celý rok, je to zážitek, díky. Jednička je kolmáček, úvodní tricky krok do špičky, pak už jen zabrat za oblé "dualové" řezky do Topu.

jednička


Dvojka je nejtěžší boulder závodu, na úvod skok, skáču přímo do zóny, pak zabrat a na číšníka zatlačit do Topu.

dvojka

Trojka je naopak nejlehčí, začátek chce dobře trefit, chytt se špičkou a hopnout do kráteru, po zóně už lehce do Topu. Čtyřka je silové lezení po stiscích a řezkách. 

čtyřka

Celé finále se mi leze skvěle, únava z cesty naštěstí nedoráží, všechny bouldery topuji na první pokus a první místo je moje. V Teplicích se mi daří, moje páté vítězství v řadě. Skvělá akce!


On Friday evening, after a 36-hour journey, I'm finally home. I enjoy the welcome and on the very next day I head for Teplice nad Metují for the competition. We arrive right for the qualification. The boulders are quite easy, I slip twice in the vertical so I record 7 boulders in 9 attempts.

In the afternoon we give some autographs at the Singing Rock booth, together with Štěpán I check out the Borek hill and its potential form new boulders and we meet lots of familiar faces there. Then it's an evening and we go for it, this competition has the best vibe ever, it's an amazing experience, thanks a lot, everyone. The first boulder is a vertical, the first move is a bit tricky, but after that you only need to push and get through the round "dual" holds to the top.

The second boulder is the hardest boulder of the competition with jump at the very beginning. I jump right to the zone and then I push to the top.

The third boulder is the easiest one. If you don't mess up the start and reach the zone, getting to the top is a piece of cake. And the fourth boulder is a power climb over sharp holds.

I enjoy the final very much and luckily I don't feel tired after the journey, I get to the top of all the boulders at the first attempt and I win the competition. I'm quite successful here in Teplice, this is my fifth victory in a row. An amazing event!

Žádné komentáře: