úterý 22. května 2018

Master Satchmo 8B+

Sucho pokračuje a je potřeba toho využít, dokud je projekt na Ostaši suchý. Volím úterní ranní session, odpoledne má přijít déšť, a tak v Martin Keller stylu vstávám o půl páté a před šestou jsem pod kamenem.

Po zahřívačce pálím ostrými, dva pády v úvodním traverzu, tělo ještě není správně aktivované. Pak velmi slušné pokusy. Několikrát padám v posledním kroku, každým pokusem jsem ale v krocích jistější a dolézám do závěru s větší převahou, která je právě na závěrečný krok potřeba, až to přibližně po dvou hodinách pokusů vyjde a držím dvouprstovou díru. Výlez si už pohlídám a vzniká nejtěžší boulder na Ostaši Master Satchmo za 8B+.

Master Satchmo 8B+ FA


The dry weather continues and we must take advantage of it, before the project at Ostaš gets moist again. I decide to go on Tuesday, as there will probably be some raining in the afternoon. I wake up in Martin Keller's style - at 4:30 a.m. - and before six o'clock I'm already at the boulder. 

After the warm up I start sharp shooting. I fall twice from the initial traverse, the body hasn't quite awakened yet. Then I make some good attempts, several times I fall from the last move but each time I try I'm doing better and reach the final move with more self-confidence, which is really needed to succeed. After about two hours it's done - I'm holding a two-finger hold and I make sure not to screw up the finish. And there it is - the hardest boulder in Ostaš: Master Satchmo 8B+.

Žádné komentáře: