pondělí 14. května 2018

ČP na obtížnost v Písku - 1.místo

Vzhledem k tomu, že bych se letos rád zúčastnil na MS i závodu na obtížnost, bylo zapotřebí se kvalifikovat do repre teamu. Druhého závodu v Ostravě jsem se neúčastnil kvůli kolizi se svěťákem v Moskvě, a tak jsem dorazil až do Písku na třetí nominační závod. Do závodu jdu z plného tréninku v boulderingu a těším se na souboj s Kubou Konečným. Kvalifikace jde hladce, dva Topy na cestách okolo 9 a 9+/10-. 

 Kvali 1

Kvali 2

Po kvalifikacích omrkneme historické centrum Písku, dáme si dvacet a jde se na finále. Cesta vypadá parádně, super Cheeta chyty, peklo od začátku až do konce a bez většího odpočinku. Leze se mi celkem dobře a užívám si lezení po Tokyo chytech, ke konci mi dochází a padám dva chyty pod topem. S výkonem jsem spokojený a čekám, jak odpoví Kuba Konečný. Ten padá kus pode mnou a můžu slavit druhé vítězství ČP v obtížnosti. Pěkný závod, dojem pokazil jen závěrečný ceremoniál, kdy se hromadně šlo-běželo ke stolu s cenami a vyber si, co chceš..

 Finále

Stupně vítězů

V neděli kvalitní trénink na Smíchoffě s Kubou Jedličkou a pak se jedeme mrknout na trochu jiný sport na Trojský kanál. Krásné výkony a kvalitativně závod o několik levelů výš než závody v lezení.


As I plan to take part in the climbing for difficulty contest at this year's World Championship, too, I need to qualify for the representation team of this discipline. I couldn't go to the second competition in Ostrava as it was at the same time as the World Cup in Moscow, so I attend the third competition in Písek. I have a thorough bouldering training and I'm really looking forward to the duel with Kuba Konečný. The qualification goes well, I get two tops with grades about 9 and 9+/10-.

After the qualification we visit the historical town centre of Písek, we take a nap and then let's go for the final! The final route looks amazing, there are great Cheeta holds and it's hard form the very beginning, without any real opportunity to rest. I'm doing quite well and I enjoy the Tokyo holds, but in the end I get tired and fall two holds away from the top. I'm quite satisfied with my performance, though, and I'm waiting how Kuba Konečný will do. He falls sooner than I did so I can celebrate the second winning of the Czech Cup in climbing for difficulty. The competition itself was good, the only flaw was the final ceremony where everyone rushed to the tables to choose the prize...

On Sunday we had a quality training session at Smíchoff with Kuba Jedlička and then we were watching water slalom at Trojský kanál. It was a great show and compared to the climbing competitions the level of this competition was much higher as for the quality.

Žádné komentáře: