úterý 8. dubna 2014

Další rychlý Sloup

Dnes opět razíme na odpolední bouldering do Sloupu, tentokrát se Štěpánem a Honzou Chválou. V Brně bouřka a jsme trošku na vážkách, zdali bude ve Sloupu dobře. A bylo, levá část sice dost vlhká až mokrá, ale lézt se dalo. Mě se daří přelézt boulder Simulant, původně ohodnocené Adamem Ondrou na 8B+, minule jsme však objevili chyt, který Adam nebral, boulder zlehknul až na nějaké to 8A+. Dál zkouším propojku Automatix + Vasil, mám dobrý pokusy, třikrát vylezu Automatixe (8A+) a zakládám koleno ve Vasilovy, koleno drží poměrně dobře, ale stále né tak jak by mělo a vždy se odporoučím k zemi. Štěpánovi se podaří přelézt Mátový Saue 7C(+), Chválič vyleze Hotovsona SD 8A. 


Simulant 8A+


Today we are off again to some afternoon climbing to Sloup, this time with Štěpán and Honza Chvála. There is a storm in Brno and we are a bit hesitant if the weather is good in Sloup. And it was, the left part was quite moist, almost soaked but we could climb. I managed to climb boulder Simulant, originally classified by Adam Ondra as 8B+ but last time we discovered a hold which Adam had not taken, the boulder became easier to some 8A+. Then I try connection Automatix + Vasil, have some good attempts, try Automatix (8A+) three times and place my knee in Vasil, it's holding quite well but still not as it should and I always fall down. Štěpán succeeds in Mátový Saue 7C(+), Chválič climbs Hotovson SD 8A.


5 komentářů:

Adam řekl(a)...

Super! Gratulace všem třem... co ten čtvrtek?

NOO NOO řekl(a)...

JO, pokud nebude moc pršet tak čtvrtek jedeme...někdy po 16té

Anonymní řekl(a)...

Nechci si tady ubrecene stezovat, ze jste mi snizili bouldr, ale nemylite si, ze ta lista vedle diry z toho dela uplne jinej bouldr? Nepouzival jsem ji ne proto, ze bych ji nevidel, ale kvuli tomu, ze byla tak blizko diry a prislo mi blbost nepouzivat diru a zaroven pouzivat tu listu. Fajn, na lezce jsem napsal bez diry vpravo a o liste ani slovo, ale myslel jsem to takto. Zaroven priznavam, ze jsem tou direkt metodou hledal obtiznost. Uz je na zvazeni co je samostatnej bouldr, eliminace ci totalni blbost. Za me ale ta prima varianta smysl ma.
Jinak super, jak se bouldering na Starejch zpopularizoval a stale vznikaj novy smery. Adam

NOO NOO řekl(a)...

Ahoj Adame, lišta je kousek od díry, ne přímo u ní (není to ta, co jakoby z díry vybíhá), je vpodstatě nad tím co jsi kozil. Nám přišlo nelogický ji nebrat, to by sis pak mohl zakazovat kde co...

Jinak jasne, je to krokove jinej boulder, ale linie stejná.

Ve sloupu nás to teď baví, pomalu jdeme ještě dál do jeskyně, všechno těžký kotle:)

Anonymní řekl(a)...

Oukej, myslim,ze snad vim, ktera lista to je. Pokud je konsensus, ze je to nelogicky to lezt primo, tak oukej, ale jen jestli to neni jen z duvodu, aby si mohli do deniku poslat bez vetsi namahy dalsi 8A+ :))) Jinac sem se tam byl kouknout v nedeli a vypada to vsechno paradne, mago kde se podivas lakajici k lezeni.