pondělí 24. června 2013

Sraz High Point teamu v Sušicích



Od letošního roku jsem členem High Point teamu a tento víkend proběhla za několik let vůbec první sešlost celého teamu. Já s Kačkou vyrážím už v pátek, přeci jen to je téměř 5 h cesty, v Písku rozkládáme postel a v sobotu ráno dojíždíme do Sušic. Na sobotu bylo naplánované focení některých členů, fotilo se na nádraží a v jednom z vápencových lomů nedaleko Sušic.

 Focení 1

Den uběhl jak voda a já byl rád, že jsem si trošku v lomu zabouldroval.

 Focení 2
 
Navečer večeře, přednáška Radka Jaroše a Lucky Hrozové a večírek.

Večírek

Jdeme ve 2h spát, ale mě zanedlouho zvoní budík a razím na Kalovy. Trochu tápu, přeci jen jsem ještě trochu „vláčnej“. Po šesté dorážím ke kamenu a rozlézám se v lehčích boulderech jako Jump 8- a Košilela 7A. Cítím, že dnes to nebude žádná sláva, navíc již je poměrně vedro. Hned mě zaujme Bílá Tma 7C, pár pokusů a i přes trošku vlhké chyty dávám.



Utrápím i variantu ze sedu za 7C+, tu nelezu jako Honza Švíka s „vykloubenou“ nohou, ale trošku silověji…jó tady by se ten strečink hodil. Na závěr ještě přidám super boulder Sekáček za 8A, prodloužení z Bílé Tmy vypadá moc pěkně. Kalovy jsou krásnej kus skály, občas trochu defi, ale na místní poměry luxusní kámen.


Kalovy - levá část

Ráno ještě nějaké malé focení celého teamu, pak se někteří odebírají na další sérii focení, zbytek už má volnou zábavu. My toho s Kačkou a dalšími využíváme a jdeme si na koloběžce sjet kopec Svatobor a prolezeme si lanovou dráhou. Okolo 16h měla proběhnout autogramiáda, ale moc nadšenců nepřišlo a tak jsme mohli vyrazit směrem domů. Díky celému High Point teamu za skvělý víkend, moc jsme si ho užili!!

 Koloběžky

 Team


High Point Team's meeting at Sušice

I became a member of High Point Team this year. This weekend, we saw the first meeting of this team ever. Kačka and I started on Friday already - after all, it was almost 5 hours on the road. After a night in Písek, we arrived fresh to Sušice on Saturday morning. There was a planned shooting of some members on Saturday. The locations included the railroad station and a nearby limestone quarry 

The day was over too quickly and I was happy I could stretch out on the boulder a little bit.

The evening programme was a dinner, a lecture by Radek Jaroš and Lucka Hroznová, and subsequently a party.

We came to bed at 2 in the morning. The alarmclock went off shorty afterwards and se set off to Klatovy. Still drooping from last night, I was a little puzzled. After about 6 o'clock, I arrived at the boulder and warmed up at easier things (Jump 8, Košilela 7A). I felt it wouldn't be my best day, and on the top of that, it was too warm. Quite interesting was Bílá tma (7C) which I sent after a few attempts.

Finally I also conquered the sitting variant (7C+) as well. I tried to use my strength, i.e. a little different strategy than Honza Švíka's. As a last thing, I added a great boulder called Sekáček (8A), i.e. a longer, very good looking variant of Bílá Tma. I found Kalovy a gorgeous piece of rock, a little too "defi" here and there, but a luxurious rock with regard to local conditions.

We did some team shooting once again in the morning. Some then went for another set of photos while the others could have their fun. Kačka, I, and others used this opportunity to go downhill on a scooter on a local hill Svatobor and to try the ropeway. Supposed autograph session should have taken place at 4 o'clock but not that many fans showed up so we could go home. Thank you, High Point Team, for a superb weekend, we enjoyed it very much.

Žádné komentáře: