neděle 30. června 2013

Ostaš

Původně v plánu skály nebyly, ale Fox volá, že na Ostaši je skvěle - sucho a konečně i trochu podmínka a tak v neděli s Kačenkou razíme. Dojiždíme na parkáč, kde se potkáváme s Foxem a Ivkou. Je trochu vlhko, chvilkama poprchává, ale ten chládek tu dlouho nebyl. Foxik mi ukazuje projekt na Radiatorovi, který vypadá luxusně. Nejprve si vylezu na OS Dannyho Parťáky za 7B a hned se jdu pověsit do projektu. Dlouho nám trvá než vymyslíme trošku schůdnej program, nakonec krokujem, ale kusovka nepadá. JE třeba rest a tak jdu s Kačkou dozadu do sektoru E. Tady hezky vyleze Letní prázdniny 5C/6A a já si dám Vyšpulína low 7B OS

Letní PRázdniny 5C/6A

Pomalu jdeme zpátky na nedokončený business. Trochu lépe si vymyslím výlez, dám ostrej a je to tam. Pak dochází Tom s If a pošlu to znovu na video. Vzniká krása za 8A+ s názvem Omerta. Díky Tomovi za ukázání směru a motivaci! 

Omerta 8A+

Dál jdu s KAčkou na Velký Střecháč, kde chvilku zkouší 6A+. Den zakončujeme na malým střecháči, kde si konečně vylézám Master of Jazz za 7C, předchozí dva výjezdy jsem splakal kvůli vlhkým dírkám ("jindy" však tolik nepláču:). 



PS. Video z Omerty bude snad během týdne, takže stay tuned.




Ostaš

We did not plan on visiting the rocks this time but Fox called that Ostaš looked great - dry enough and just good for climbing. So Kačka and I decided to set off on Sunday. We met Fox and Ivka on the parking area. It was a little damp, even drizzling here and there, but the colder weather did not last long. Foxík showed me his luxurious-looking project on Radiator. I started with Dannyho Parťáci (OS, 7B), then tried the project. It took us quite a while to think up a working way and then the moves. The thing didn't succumb to us, though. We needed rest so Kačka and I went back to Sector E. She managed to climb up Letní prázdniny (5C/6A), I went for Vyšpulín low (7B OS). 

Going back again for our unfinished business, a spent some time thinking about the ascend and sent it nicely at the first real attempt. When Tom and If arrived, I did it again for the camera. A good thing called Omerta (8A+) was born. Thanks, Tom, for showing me the way, and for the motivation! 

Then we moved to Velký Střecháč where she was trying her 6A+ for a moment. We ended our day at Malý Střecháč where I finally did Master of Jazz (7C). Previous two attempts were vain because the holds were too moist.

Žádné komentáře: