neděle 21. března 2010

Od Prahy po Petrohrad

V sobotu proběhly moc povedené závody Lokal blok Monsters. Účast nebyla nejvyšší - okolo 30 chlapů a 6 bab. Kvalifikace se lezly stylem "mejcup", tedy Flash. Má to určitě svoje výhody a nevýhody, ale myslím si, že pro lezce je to nejpříjemnější strávení kvalifikace. Bylo připravených 8 boulderů, dal jsem všechny, a jenom Dvojku na třetí pokus. Kvalifikaci vyhráli, "týmoví kolegové" :), shodně Ondra Nevělík a Honza Chvála.

U holek vyhrála kvalifikaci, respektive finále, s velkým přehledem Nelly Kudrová. Druhá skončila Silva Rajfová a třetí Peťa Růžičková. Ve finále holek bylo krásně vidět, jak velké rozdíly jsou mezi našima holkama.

Naše Finále už bylo vyrovnanější a vlastně jsme bojovali o první místo až do posledního bouldru. První dva jsem dal na OS, ve trojce jsem už po chvilce měl "kaluže" na prstech, bez nich by to možná šlo, a ve čtyrce jsem nebyl schopný podržet záludný top, což mi nakonec vyneslo druhé místo. Zaslouženě vyhrál Honza Chvála, který má momentálně ukrutnou formu a taky umí využít délky. Třetí skončil Ondra Nevělík. Štěpa ukázal krásnou, asi ne moc zamýšlenou, strategii a z 12. místa si polepšil na čtvrté. Večer jsme potrénovali fotbálek a šli spát.


Ráno vstáváme v osm a razíme na Petráč. Po cestě dost leje, a tak nadšení pomalu opadává. Nakonec dorazíme na Větrnou hůrku a všechno je mokré. Chvilku kecáme se Svištěm a Věrkou Kostruhovou, která se dost dobře hýbala v Žihadlu 7C+. Naštěstí dost fouká a už neprší, tak po chvilce jdeme pro věci a jde se lézt.

Nejdřív si zkouším No exit 7C, ale pata mi tam moc nedrží. Dám si napravo Emily 7B Flash a jdu za zbytkem týmu na Žihadlo 7C+, které po dvou pokusech i přes vlhké nohy přelézám. Štěpán je v tom taky betonový, ale pořád kousek chybí.

Pak se jde na pěkný vzdušný bouldr Jan Kubiš 7C+. Chvilku ladíme program, pak na to prdím, vypustím nohy a vyreším to po svém :) Štěpa se po chvilce s patou dostane taky na vrchol. Vildu bolí prst a je kratší, takže se sem bude muset ještě jednou vydat.

Já si nakonec ještě dolézám No exit, pořád mi nejde krok do obliny pravou rukou, tak lezu přes lištu a jdu tam levou a už to nepustim. Na krev 8A je pořád trošku vlhké, tak jdeme dál okouknout Filipse, který nás moc nenadchnul. Mezitím docela slušně sprchne.

Přejíždíme ke Hřbitovu, že by mohl bejt suchý Hrob neznámého bouldristy 7C+, bohužel ten je úplně mokrý a stejně tak všechno ostatní v sektoru. Jediné, co se dá, je Diamant 7B+, který po chvilince přelézáme. Balíme to a jedeme do Prahy.

Díky Vildovi a Katce za hezky strávený den!

                                                            Foto by - Katka Koblichová


On Sunday Martin ttok part in a competition called Lokal blok Monsters. the number of partcipants wasn't large - about 30 guys and 6 girls. The qualification was similar to Mejcup, i. e. Flash. Out of the 8 prepared boulders Martin climbed all, only No. 2 needed second attempt. Ondra Nevělík and Honza Chvála, Martin's teamsters win the qualification.

The girls' qualification which was at the same time final, was won by Nelly Kudrová. Silva Rajfová was the second and Peťa Růžičková the third. 

The guys' final was more thrilling. Martin climbed the first two boulders OS, the third one went worse and at the fourth he couldn't hold the tricky top, so he was second in the end. The winner was Honza Chvála and the third Ondra Nevělík. Štěpa showed a nice, though probably not intended, strategy and got from the 12. position to 4. 

In the morning they got up and moved to Petráč. It rained and when they came to Větrná hůrka everything was wet. After a chat with Svišť and Věrka Kostruhová they started climbing.

Martin started with No exit 7C, but had prolems to keep his hell where it should have been, so he went to Emily 7B and climbed it Flash. Then he followed the others to Žihadlo 7C+, whoch he climbed after two attempts. 

Then they moved to Jan Kubiš 7C+. Martin needed to follow his own strategy but was successful.Štěpa climbs it as well. 

Martin then climbed No exit and as Na krev 8A is still moist they go check Filips.

At Hřbitov they plan to do Hrob neznámého bouldristy 7C+, which is however soaked as well as everything else except for Diamant 7B+, which they do, after a while and which is the last climb at thei session.

Žádné komentáře: