sobota 13. března 2010

Do třetice na Škrovádě

Počasí zase nic moc, ale přece nebudu sedět doma, takže jsem opět vyrazil na Škrovád, kde čekal projekt od minula. Ještě se přidala Káťa a Andy.

Na místě docela dost sněží a je kosa. Rozlézám se na Kazatelnách a nějakých těch Mouchách. Už cítím, že prsty jsou pomalu v provozní teplotě, tak se přesouvám pod projekt. Nejdřív mi to nějak nejde, ale po chvilce už jsou prsty ok a tak pokusuju. S každým pokusem je to lepší a lepší, ale jednou sklouzne noha, jednou ruka.

Bouldrmatky už jsou mezitím prodojené od sněžení, takže po každém pádu musím chvilku drhnout lezečky aby byly aspoň trošku suché. Káťa bere do ruky foťák a já poprvé přelézám nejtěžší místo. Pak už to jen nepos... a je to doma. Takže Lexikon Mrdek 7C. Nakonec ještě přidávám nástup ze sedu uprostřed stěnky - Půlka Mrdek 6B. Všechno už máme mokré, takže další projekt na Sarajevu musí ještě počkat. Projdeme se a jedeme dom.


This record is form the trip to Škrovád which Martin made together with Káťa and Andy.

The weather wasn't very good, it was cold and snowing, so Martin started at Kazatelny to warm up. After that he moved to the project from the last time and started attempting.  

The climb was complicated  by constant snowing and the soaked mats had to be dried before starting other attempts. After Káťa took her camera, Martin finally got over the crux and then he first got to the top. The project was named Lexikon Mrdek 7C. Martin then added climb from the sitting position in the middle of the wall - Půlka Mrdek 6B. As everything was soaked wet, they left the project at Sarajevo for the next time and after a short walk went home.

Žádné komentáře: