středa 31. července 2024

Písek a nejtěžší (?) cesta Ádru

 Po závodech je trochu času se nadechnout čerstvého vzduchu na skalách, je i pěkné počasí a tak razím na písek. Nejdříve se mi daří v Adršpachu vylézt Známu Punku Xa a Ukřižování Xb na OS, v OS pokusu padám ještě v posledním kroku Žabího Hlenu Xb/c a dávám druhou sešnu na Těžkým Punku odhadovaném na XIb, ale i když je 20°C tak potím a moc to nedrží.

Ukřižování Xb

Dál jsou na programu Teplice, zkusím OS Těžkou Kartu XIa, daří se mi přejít přes první boulder, ale není to moc omágovaný a dál se ztrácím. Druhým pokusem posílám a za mě Xc/XIa. Vracím se a dávám ještě Černýho Petra XIa. Okukuju Akumulátor, to je bomba linie.

Černý Petr XIa

Po víkendu dojede Štěpán. Začínáme na Křižáku u Kejvmena 8A, kterýho třetím pokusem přelézá. Já po omrknutí M*tka Starýho Jiráska Xc/XIa dám jeden pokus a daří se mi přelez. 

M*tka Starýho Jiráska Xc/XIa

Hlavním cílem je však Těžký Punk. Počkáme do 19h, prolezu to a  cítím, že to drží. A hned prvním pokusem, celekm 3tí sešnou, přelézám. Odhadovaná XIb myslím sedí. Celkem krátká cesta, která se odehrává na 12ti krocích, silový rozpažky, špatný nohy a malý spárky, pěkný silový tanec v kolmici. Ještě zaběhneme na Dlaňáka a vychutnáváme si chladný podvečer ve skalách.

Těžký Punk XIb

pondělí 22. července 2024

Ádr, SP Chamonix a Briancon

 V mezidobí svěťáků a tréninků stihnu třikrát vyrazit do Ádru a vylézt na druhý pokus Nejkratší Máte Padáka XIa a Křeslo pro Hosta XIa. Stihnu ještě podvečer nalézt do Těžkýho Punku cca XIb, pěknej boulder, přelez mi těsně uniká.

Ádr

Na svěťáky do Francie razíme celá rodinka. V Chamonix na postup do semifinále nemám, v první cestě udělám chybu respektive nejsem schopen ustát blokovanou nohu, ve druhé cestě dolézám pod Top a to stačí na 38. místo.

Chamonix qualis by Chodura

Chamonix by Chodura

Následují tři dny volna před dalším závodem, trávíme ho ve skalách, v přírodě, je tu spousta aktivit. Hledám vytrvalostní bouldery a přelézám několik 7C-8A+. 

Boulderin Chamonix

Bouldering Ailefroide

Aileforide

V Brianconu se mi perfektně povede první kvalifikační cesta, kde končím na 11.místě. Druhou musím hlavně nepokazit a právě to udělám, nelezu ji dobře, zbytečnej strach o výsledek a padám v prvním těžkém místě. I tak mi to dává šance na postup, ale nakonec končím na prvním nepostupovém místě do dalšího kola - 27.místě.

Briancon qualis by Skrickova

pondělí 1. července 2024

SP Innsbruck - 27.místo

Po OQS jsem si původně chtěl dát pauzu, ale je potřeba sbírat body do rankingu pro nároní kvótu a tak jedu na druhý svěťák do Innsbrucku. V den závodu na mě sedá celkem únava, přesto v první cestě podám solidní výkon a to se ještě zasekám s cvakáním dlouhé presky. Do druhé cesty jdu s tím, že si musím pohlídat alespoň 21+, asi se na to až moc upínám a právě v tomto místě padám, jsem na hraně postupu do semifinále a nakonec končím na solidní a první nepostupové tedy 27. pozici

Qualis by Zumr