úterý 7. září 2021

SP Kranj - 10. místo; celkově v hodnocení SP 6. místo

 Po čase stráveném v okolí jezera Lago di Garda se přesunujeme do slovinské Kranje na závěrečný díl Světového poháru v lezení na obtížnost. Těším se na legendární old school stěnu a boulderové cesty. Kvalifikace jsou hodně vytrvalostního charakteru a většinou se rozhoduje až v závěrečných krocích, daří se mi dvakrát těsně spadnout pod Topem a zajistit si tak 15. postupové místo do semifinále. 

Kvalifikace SP Kranj by Jan Virt

Odpoledne cítím, že mi kvalifikace daly hodně zabrat, a únavu pociťuji i před semifinále. V semifinále dělám na začátku cesty pár chyb, pak už lezu dobře, ale za polovinou cesty mi začíná docházet šťáva, špatně se postavím a jdu k zemi. Nejprve si myslím, že to nebyl dobrý výkon, nakonec mi to ale stačí na pěkné 10.místo a těsný nepostup do finále, které mi uniká vlivem horšího výsledku v kvalifikaci.

Semifinále by Jan Virt


Záznam IFSC ze semifinále

V celkovém hodnocení Světového poháru obsazuji skvělé 6. místo!
 
 
After some time spent near Lago di Garda we move to Slovenian Kranj for the final World Cup in lead climbing. I'm looking forward to the legendary old school gym and boulders. The qualification is a lot about endurance and often the final moves decide. Twice I fall from under the top and advance to the semifinal from the 15th place.

I feel tired in the afternoon, the qualification has taken its toll. I make several mistakes at the beginning of the semifinal route but then it gets better. But in the middle of the route I already lack energy and after one bad move I go down. First I think this was a pretty poor performance, but in the end it's enough for a nice 10th place. I do't pass to the final, but I was close – unfortunately my qualification results weren't good enough.

My total final score in this years' world Cup is an amazing 6th place!

Žádné komentáře: