pondělí 29. června 2020

ČP v obtížnosti Jablonec

Závodní sezóna se po delší odmlce opět pomalu rozbíhá, prvním závodem byl Český pohár v obtížnosti v Jablonci. Na závod se hodně těším, jsem mírně nervózní a zároveň zvědavý, jak má kdo natrénováno po karanténní době. Náš život již po tři týdny doprovází dva krásní kluci, a i přesto, že jsem mezi přebalováním hodně trénoval jen doma na liště, cítím se ve formě.

Boulder family

Kvalifikaci začínám na těžší cestě, daří se mi dolézt dva chyty pod Top, což je nejvýše ze všech. Druhou cestu topuji, stejně jako několik dalších závodníků, takže do finále postupuji z prvního místa. Finále se mi i přes velké vedro leze dobře, důležité je mágovat, i když to bere sílu. Dolézám do předposledního chytu a mávnu po Topu. Výkon mi vynese 1. místo před bratrským duem Potůčků.

Stupně vítězů

Video z finále od 2climb.



After the break the competition season starts again with the Czech Cup in climbing for difficulty in Jablonec. I'm super excited, a bit nervous and very curious about how fit my fellow climbers are after the quarantine. The last three weeks our lives have been focused on our two beautiful baby boys. Even though I only could exercise at home between changing diapers, I feel in a good shape and quite confident.

I start the qualification with the more difficult route and manage to climb farthest - only two holds away from the top. Then I climb to the top of the second route, together with a few other guys, and I pass to the final from the first place. Despite the hot weather the final goes well, chalk is very important and even though it takes away some energy I reach the penultimate hold and slap the top. This helps me to win the first place, beating the two Potůček brothers.

I'll try to get the video of the final route, so stay tuned.

Žádné komentáře: