úterý 18. února 2020

Hangarmasters 2020 - 1.místo

V pátek musím odcvičit na testování reprezentace, výsledky ukazují, že trénink jde správným směrem. Co myslíte – je k něčemu testování á la "Jak dlouho vydržíš viset na liště nebo v přítahu na hrazdě"? Nebylo by lepší testovat nás na "referenčních" cestách? Kupříkladu u mě: jsem schopen mít ve cvicích lepší výsledky než Adam, ale přelézt ho je pro mě téměř nemožné.
Testování repre

Mám trochu obavy, abych nebyl unavený na sobotní závod, některé svaly cítím, ale při rozlezu se cítím poměrně dobře. Hangarmasters je závod pro pozvané závodníky, to nejlepší z ČR (včetně Adama) plus pár pozvaných závodníků ze světa - letos tu jsou z velkých jmen Alberto Ginés López ze Španělska a část slovinské repre. 

Kvalda by Bíba

Kvalifikace je pořádně utažená, v prvním boulderu nikdo neudělá úvodní náskok, ve dvojce mávám po Topu, ve trojce jsem rád za zónu a poslední čtyřku v kolmici tak tak topuju, těžké kolo. Zápis 1Top a 3zóny mi hází třetí postupové místo do finále za Adamem a Albertem a doplní nás dva Slovinci a  Robo Luby ze Slovenska.

Good Vibes by Bíba

Na finále je skvělá atmosféra. První dva bouldery jsou poměrně lehké, v silové jedničce vletím do topu s tím, že je to madlo - a nebylo. Druhým pokusem si top pohlídám.

Finále 1 by Bíba

Dvojka jde na OS. Trojka po těžkých stukturách a s efektním náskokem pod Topem, na druhý pokus se mi podaří dofixovat zónu, pak hop a skok a jsem v Topu. Úvodní náskok ve čtyřce dávám hned, přetlačím se i do Aix struktur a už koukám po topu, ten je ale tak daleko, že ani na dvakrát se mi do něj nedaří dolétnout. V průběhu závodu jsem si na ostatní včetně Adama vytvořil lehký výsledkový náskok, hlavně díky třetímu boulderu. Ve čtyřce Zan Sudar a ani Adam do topu nedoplachtí a díky tomu vítězím a po hodně letech porážím Adama, toho si cením.

Stupně vítězů by Bíba

A na celé finále se můžete podívat tu:
Finále Hangarmasters

On Friday I need to undergo testing of the representation climbers and my results show that the training is quite effective. But...what do you think – is it of any use to test how long can someone hang on the ledge or a bar? Wouldn't it be better to be tested on the routes? Because even though I can outdo Adam in this sort of exercise, it's almost impossible to outclimb him.

I'm a bit worried that I'm going to be tired for the competition on Saturday, I still feel some muscles. But during the warm up it's quite ok. "Hangarmasters" is a competition for the best Czech climbers (including Adam) and several foreigners who were chosen and invited – this year one of the stars is Alberto Ginés López from Spain and a part of the Slovenian representation team.

The qualification is pretty tight, no one can overcome the start of the first boulder. In the second boulder I try to slap the top and with the third one I'm lucky to get to the zone and after a bit of a struggle I finish the fourth boulder. This was pretty tough. I record one Top and 3 zones and pass to the final from the third place, after Adam and Alberto. The rest of the finalists consists of two Slovenian guys and Robo Luby from Slovakia.

The final has an amazing vibe. The first two boulders are quite easy, number one is a power boulder and I fly to the top thinkig it was a bucket - but it wasn't. So I need two attempts.

Then I climb the second boulder OS. The third boulder has some tricky structures and an impressive jump under the top, I'm up at the second attempt. The jump at the beginning of the fourth boulder goes well and I push to the Aix structures, too, but the top is far away and I just can't get there. During the competition I lead, in particular thanks to my performance in the third boulder. Neither Zan Sudar, nor Adam get to the top and thanks to that I win and after many years I beat Adam which I really appreciate.

Žádné komentáře: