pátek 13. prosince 2019

Projektování 8C

Během poslední doby jsem projektoval Nunavut 8C v Moravském krasu, povedlo se mi jej i po dvou vylomeních zkrokovat a vylézt bez prvních dvou kroků, ale Štěpán hlásí další úlom, takže to asi bude práce ještě na delší dobu.

Dále jsem dvakrát vyrazil na Petrohrad, po sobotním fiasku se mi ve středu podařilo i něco přelézt. Nejprve ladím kratší verzi Prstů v Ohni za 8B. Kroky jdou rychle a prvním ostrým pokusem padám v posledním kroku, pak se tu zacyklím a topuji až po dvou hodinách dřiny. 

Prsty v Ohni (short) 8B

Přesunu se k Cháronovi za 8C, v sobotu za vlhka jsem si zkrokoval přechod ze Stixe do Lístku a dneska chci zkusit přelézt na části. Ale dvě hodiny v Prstech v Ohni se projevují a nejsem schopen ničeho, prsty bolí, síla není, dneska žádný progres. Ještě se přemluvím nalézt do S Trny v Kůži Hledám Krásu Růží, hodnoceného jako 8B+. Džangl psal něco o patě a ta tady perfektně funguje, vlastně ani není potřeba moc zabírat, dát si patu k ruce, přebrat hnidu a spíš dávat bacha na záda a neštrejchnout si o zem. Po hodince mám zkompletováno. Tohle se těžko hodnotí, i s mou neflexibilní patou se přikláním k tomu, co psal Džangl - 8A+/B nebo klidně jen 8A+.



Lately I've been working on the Nunavut 8C boulder in Moravský kras. Several holds have been broken off but I despite that I climbed the whole thing without the first two moves. Štěpán told me that another hold is gone, though, so I guess I'll need more time to finish this one. 

Also I went to Petrohrad twice and after the Saturday's failure I succeeded with some stuff on Wednesday. First I work on the short version of Prsty v Ohni 8B. First attempt goes well until a fall from the last move comes. The other attempts are not that successful and it takes about two hours of hard work to finally climb the boulder.

I move to Cháron 8C. On Saturday I tried the moves of the transition from Stix to Lístek and today I want to try each section separately. Unfortunately I really feel the two hours spent by climbing Prsty v Ohni and can't really do anything, my fingers hurt and I lack energy, so no progress there today. I talk myself into trying S Trny v Kůži Hledám Krásu Růží 8B+. Džangl write something about a heel and it really does work, I actually don't have to push much, I just have to be careful about my back. After an hour I've got it. The grade is hard to estimate but I guess I agree with Džangl - it's probably an 8A+/B or maybe just 8A+. 

Žádné komentáře: