středa 12. prosince 2018

MČR v boulderingu Lanškroun - 2.místo

Podzim byl plný pěkného počasí a lezení na skalách, s prosincem přišel déšť a čas opět se obléci do závodního trikotu. Po dlouhých peripetiích se podařilo uspořádat MČR v boulderingu, a to v Lanškrouně, tedy pro mě skoro doma. Kvalifikace je v pátek, ač jsme registrování ještě před začátkem registrace, už se nevejdeme do první skupiny a začínáme lézt v 21:00. Naštěstí kvalifikační bouldery sfouknu se dvěma opravami a mám po chvíli hotovo. V sobotním semifinále proběhnu třemi bouldery na OS a zastaví mě až závěrečný kousek, kde se neprotlačím do Topu.

Průtlak v semifinálové 4 (Listy Lanškrounska)

Finále probíhá ve formátu SP, hned v jedničce si vymyslím špatnou betu a netopuji, ve dvojce vím že musím dát, abych se dostal zpátky do hry, ale koordinační skok a nervozita mi dávají stopku hned na začátku a pro mě nula bodou. Trojku proběhnu OS a čtyřku na druhý pokus. 

 OS na finálové 3(Listy Lanškrounska)

S výkonem nejsem spokojený, dva bouldery nevylezeny, celkově mě výkon vynáší na druhé místo, pěkný výsledek, ale mohlo být hůř. Zaslouženě vyhrává Vojta Trojan a třetí končí Štěpán. Super, že se konečně začíná ukazovat mládí, Vojta Trojan a hlavně mladý Šimon Potůček, snad jim to vydrží!

Stupně vítězů

Autumn was all good weather and climbing outdoors, but December is rainy so it's high time to suit up for another competition. After some mishaps finally the Czech Championship took place in Lanškroun. The qualification was on Friday and even though we registered before the actual registration started, we didn't squeeze in the first group and had to start climbing at 9 p.m. Fortunately it didn't take much time, I used just two second attempts. In the seminifinal on Saturday I had three OS climbs, only the last boulder resisted and I didn't reach its top.

The final has a similar style to the World Cup. I have a wrong beta for the first boulder and don't get the top, so I know I must finish the second one to get back in the game, but the coordination jump and stress stop me. So it's another zero for me. After that I climb the third boulder OS and the fourth boulder at the second attempt.

I'm not happy about my performance today - having two unfinished boulders. In total I end up second, which is good, but I know it could have been much worse. Vojta Trojan really earns the first place and Štěpán is third. Awesome that the young climbers start showing us their skills - I mean Vojta Trojan and Šimon Potůček in particular. Keep going, guys!

Žádné komentáře: