pondělí 12. listopadu 2018

Lešov - Escape 8B FA

O víkendu jsem navštívil oblast u Pelhřimova - Lešov. Pár kamenů rozházených kousek od silnice. Začínám na Fixuj jako Graham 7C, dám jeden pokus, druhým jsem nahoře. Hezké dlouhé kroky po lištách, možná je to spíše 7B+?

Přesunu se k druhému převisu, kde je údajně projekt za 8B a výš. Pěkná převislá deska, bohužel se seklými chyty, bez toho by tu nic nebylo. Asi dvě hodiny se snažím projekt zkrokovat, ale zatím ani nenastíním dva kroky, je těžké jen se v převisu držet, ale reálné to určitě je, odhadem je to 8C/+?. Podaří se mi nastínit jen první krok, a tak vymýšlím takovou úhybku z projektu, a to utéct na hranu do Amores Perros. První krok samostatně bude tak za 8A+, a pak následují dva-tři silové kroky na hranu s napnutým rozpětím a vyběhnout nahoru. Dlouho se mi první krok nedaří, koza která mi zafunguje až po hodince, pak už to nepustím. Nadhazuji Escape 8B, ale dneska to z mojí strany nebylo ono, tak možná bude za méně? 



Escape 8B

At weekend I visited the Lešov area near Pelhřimov, there are several rocks scattered by the road. I start with Fixuj jako Graham 7C and I need just two attempts to finish, there are nice long moves over ledges. I guess it's just a 7B+?

Then I move to the second overhang, there is supposed to be an 8B (or more) project. It's a nice overhanging plate, too bad the holds are chipped... I work on the moves for about two hours but all in vain, it's difficult to hold on to the rock, yet it's feasible. I think it could be an 8C/+?. I only manage to outline the first move, so I make up a digression to the edge, to Amores Perros. The first move by itself is about 8A+ and is followed by two or three power moves to the edge and the finish. It takes me about an hour to get over the first move but then I make sure to finish. I call it Escape 8B, but it could be a little bit less, I'm not in a good shape today.

Escape on Instagram - https://www.instagram.com/p/BqAAN4LhVlD/

Žádné komentáře: