úterý 30. října 2018

MČR v obtížnosti 3.místo, celkové vítězství ČP v obtížnosti

Původně jsem neměl v plánu zúčasnit se MČR v obtížnosti, ale počasí posledních dní nebylo na trávení času ve skalách, a tak v sobotu ráno razím vlakem do Prahy. Dnes je na plánu kvalifikace, vlastně poměrně zbytečné kolo, z 28 závodníků nepostupuje dál pouze jeden. Mně se daří dva Topy společně s Kubou Konečným a Adamem Ondrou. 

MČR Zličín (stanislavmitac.com)

V neděli ráno je semifinále, leze se mi dobře a dolézám dva chyty pod Top, kde je totál UFO krok. Pro mě druhé místo, jen o plus méně než Adam.

Semifinálový utažený závěr (stanislavmitac.com)

Odpoledne trávím v centru Prahy s Kačkou a vracím se zpět na finále, stíhám závěr ženské části a čumím – kotel lidí a skvělá atmosféra, dělat opičku v nákupáku mě úplně nebaví, ale sem přišlo hodně lidí a to je dobře. Naše finále vypadá od začátku hodně těžce, vlastně se leze po řezkách a sem tam nějaká oblina. Mám prsty rozsekané ještě z Maltatalu, ale při lezení to ani nevnímám, v půli finálovky si trochu zkrátím cestu delším fixem, následuje krátký odpočinek a hrnu to dál. Padám v kroku těsně pod výlezem, lajdácky zatížím nohu, ta smeká a jdu k zemi. Trochu škoda, ještě bych kousek lezl, i když na Kubu Konečného a Adama Ondru by to nejspíše nestačilo. 

Finále (stanislavmitac.com)

Finálový přenos

Stupně vítězů MČR (stanislavmitac.com)

Třetím místem na MČR jsem si zajistil celkové vítězství v ČP v obtížnosti.

Stupně vítězů ČP (stanislavmitac.com)

Originally I didn't plan to take part in the Czech Championship in climbing for difficulty, but the weather was poor for climbing outdoors so on Saturday I caught a train to Prague instead. Saturday was a qualification day, but in my view it was unnecessary as only one particpant didn't make it to the next round. I got two tops and so do Kuba Konečný and Adam Ondra.

On Sunday there is the semifinal. I'm doing quite well and I find myself two holds away from the top, but the next move is super weird. So I end up second, after Adam.

I spend an afternoon in the centre of Prague with Kačka and then I go back for the final. I catch a glimpse of the end of the women's final and I'm surprised - there are so many people and such a great atmosphere! Our final looks hard from the very beginning, there are many tiny holds and from time to time there is a round one. My fingers still hurt from the session in Maltatal but I don't feel it during climbing. In the middle of the final route I make a shortcut, then I take a rest and go on, but I fall from the last move - I was a bit lazy so I put weight on one leg and it slipped. Too bad, I felt I could get further, even though I probably wouldn't get as far as Kuba Konečný or Adam Ondra anyway.

Thanks to the third place at the Czech Championship I won the Czech Cup in climbing for difficulty.

Žádné komentáře: