pondělí 24. září 2018

Boulderzávod Slaný - 1.místo

Závodní sezóna je pomalu u konce a dalším boulder závodem na české scéně byl ten ve Slaném. Na víkend se ochladilo, tření je perfektní, konečně trochu dynamičtější bouldery, pěkná atmosféra... Díky za závod. Kvalifikace je v lehčím duchu podobně jako v Teplicích nad Metují, deseti bouldery proběhnu na 14 pokusů, což mi vynáší druhé postupové místo do večerního finále.

Kvalifikace Slaný

Během odpoledne letíme do Prahy trochu zpropagovat lezení v rámci akce Praguesportgames a zase rychle zpět do Slaného. 

Praguesportgames

Večer už hodně přituhuje a na finálové kolo je zapotřebí řádně se rozehřát. Jednička koordinační poskok a ustát velké obliny, dávám z první.


Finále 1

Dvojka na začátku opět se skokem, pak technicky oblézt strukturu a lehce do topu, pro mě OS.

Finále 2

Trojka je nejsilovější boulder, moje oblíbené flathold stisky, těžký náskok do jedné ruky a zase už lehce do topu, do třetice OS.

Finále 3


Čtyřka je nejzáludnější boulder, náskok, technicky se vytetelit nahoru do zóny a pak probaletit do topu. Já nakonec moc nebaletím, ale jednoduše zalomím palci vruty na struktuře a třetím pokusem top.

Finále 4

Celkově tedy zápis 4t6p 4z6p, na druhém místě je Kuba Konečný, který si přivezl pohodu z MS, a třetí Roman Kučera. Na neděli mám v plánu stavit se na Petráči, ale noční a ranní déšť nám kazí plány, takže s Kačkou mizíme ve víru hlavního města.


The competition season is nearly over and the next bouldering competition is the one in Slaný. The weather got colder at weekend, the friction is great and the boulders are finally a bit more dynamic. The atmosphere is amazing again, thanks a lot for the competition. The qualification is quite easy, similar to the one in Teplice nad Metují, I need 14 attempts for all the 10 boulders and pass to the evening final from the second place. 



In the afternoon we hurry to Prague to help with the promotion of climbing at the Praguesportgames event and then we rush back to Slaný.

In the evening it gets really cold and we need a solid warm up for the final. The first boulder has a coordination jump followed by round holds, I finish at the first attempt.

Number two starts with a jump, too, then there is the technical climbing around the structure and an easy finish, an OS for me. 




The third boulder is a power climb, with my favourite flathold holds, a jump and another easy finish, my third OS. 




The video on the competition's Instagram - https://www.instagram.com/p/BoCclqEh6Mo/?taken-by=boulderzavody 




The fourth boulder is the trickiest one. A jump, technical climbing to the zone and the finish. I reach the top at the third attempt.




So my total score is 4t6p 4z6p, Kuba Konečný is second and Roman Kučera third. I plan to stop at Petráč on Sunday but my plans are ruined by rain, so we call it a day and get back to Prague.

Žádné komentáře: