čtvrtek 10. listopadu 2016

Back in...on Švajc 8B

Sněžník

Plánovaný prodloužený víkend na skalách nám hatí počasí, takže vzniká varianta vyrazit ven ve středu, počasí hlásí beton podmínku. Razíme na Sněžník, kde je potřeba dolézt parádní lajnu Švajc za 8B.

Dojíždíme a je to jako v pohádce: pod nulou a na stromech sníh, zima je tady. Z lana si ometu výlez a začínám prolézat linií. Dlouho mi trvá, než se zahřeju, čím jsem starší, tím tu zimu nějak hůř snáším. Do "zóny" v polovině boulderu se probiju až tak po půl hodině, pro druhý crux vymýšlím malé ulehčení, pomalu dochází síly, protože člověk si tu nemůže kroky ze země vyzkoušet, ale poctivě si pro ně dolézt. Pálím ostrými a celkem asi po dvou hodinách vše klapne a stojím na vrcholu, pěkný pocit, zdolat takovou lajnu! 

 Švajc 8B

 Švajc 8B

Pak se zkusí Kačka hýbnout, ale slunce se stále schovává za mrakamay a je na ni velká zima. Já ještě nalezu do Helvétského Kříže 8A+/B, po několika nálezech vymýšlím program, ale síly už mám jenom na dolezení do zóny, na celou linii už není síla a ani moc chuť, mrznutí dneska bylo dost.

Our plan to spend a prolonged weekend in rocks is ruined by bad weather, so we make up a new one - to set off on Wednesday as the forecast for that day is great. We return to Sněžník, I need to finish a beautiful Švajc 8B line there. When we arrive it looks like we were in a fairytale - the temperature under zero and the trees full of snow, winter finally came. I clean the line from the rope and then I start climbing. It takes me a while to warm up, the older I am, the worse I cope with cold. After half an hour I beat my way into the "zone" halfway up the boulder, I make up a small improvement of the second crux and I'm slowly running out of strength as one cannot try the moves from the ground but has to climb to them first. So I make but serious attempts and after about two hours I'm finally standing on top, it feels nice to overcome a line like that!

Kačka tries to proceed, too, but the sun keeps hiding behind the clouds and it's too cold for her. I also start Helvétský Kříž 8A+/B, and after few starts I figure out the programme but I only have strength to reach the zone. And I'm in no mood anyway, enough freezing for today.

Žádné komentáře: