sobota 5. září 2015

Labáček a Tiumen

Pěkné počasí mně žene ven z práce a s Romanem Kučerou razíme na odpoledne do Labáku na Černý Bivak. A proč sem? Protože tu čeká super projekt! Po rozlezu se věším do projektu a hned druhým nálezem dolézám do zpět přilepené lišty, je lehce zavlhlá, ale po pár pokusech už skáču k topové hraně. Bohužel, když se odvážím více a více zaberu za lištu, tak ji opět ulamuji a padám i s lištou k zemi. Velká škoda, todle může bejt mega linka, ale ten chyt tam modelovat? to Ne. Roman mezitím dává Deutche Welle 7B a Snědou Krásku 7B+. Mně nezbývá než lézt další variace a tak si krokuji traverz-projekt v podstatě Decent Fellow v protisměru a dolez Bílým Jarem, tedy nepříjemným a těžkým krokem na závěr. Prvním pokusem padám na začátku boulderu, druhým dolézám až do Bílého Jara a daří se udělat i klíčová rozpažka, vzniká tak další těžkej boulder na Bivaku - Tiumen 8B.

Tiumen 8B - Labák

Dál lezu tréninkově Saze, Hard Black Porn, Snědou Krásku doprava i doleva atd... Nalezu ještě do  nedalekého Itchy a Scratchyho 8A+, malé lišty jsou proti mně a nedaří se mi boulder ani krokovat. Roman dává Dlouhej Kouř 7C/C+ a je i blízko Black and Dekrovi. Zatahuje se a začíná pršet, je čas na ústup.




The nice weather makes me go out from work, so me and Roman Kučera are off to Labák for Černý Bivak. Why here? Because there's a great project! After a warm-up, I hang in the project and make it to tehe glued-back crimp, it's a bit moist but after a few attempts I jump to the top edge. However, when I dare more and use more power for the crimp, it breaks off again and I fall down. It's really a pity, this could be an enormous line but to model the hold there? No way. I am left with nothing else than other variations, so I plan steps for a traverse-project, which is in fact Decent Fellow in the opposite direction and finish through Bílé Jaro, i.e. an unpleasant and hard step at the end. I fall down at the beginning of the boulder in my first attempt, make it to Bílé Jaro in the second one and succeed even in the crucial arms-spread, creating a hard boulder at Bivak -- Tiumen 8B.

Then I do some training on Saze, Hard Black Porn, Snědá Kráska to the right and to the left.. I have an attempt in nearby Itchy and Scratchy 8A+ but with no success. It starts raining, so it's time to back off.

Žádné komentáře: