pondělí 23. února 2015

Czech North

O víkendu jsme s Kačenkou, Chváličem a jeho Maruškou zavětřili písek a nechali se unášet až do Bahratalu. Rozlezeme se ve Schlachofu a mně se po nakrokování daří prvním nálezem přelézt Hackfleisch Direct 8A+. Honza se zkouší poprat s mučícími nástroji Instrumente der Folter 8B a má i pár moc pěkných pokusů. Holky vyběhnou 5+ vedle, 6A opodál  pouští dnes jen Marušku a já už ladím matice pod zapomenutým F11, který je uveden v průvodci jako 8A+ s otazníkem. Po chvíli přijdu na správný program a po další chvíli boje s lištičkama v převise a jedním mokrým chytem jsem nahoře. Klasa se mi zdá jako dost tvrdé 8A+, vidím to jako 8A+/B a nebo i klidně B?

 F11 8A+/B
 F11 8A+/B
V neděli nás v Tisé budí sněžení, tak máme trochu obavy jak bude na skalách. Nejdříve razíme do Labáku, kam jedem kvůli Dobrákovi od Kosti 8B/B+. Krásnej převis, silový lezení a jedna mikro lišta. Program od Adámka jsem v posledních dnech viděl mnohokrát a tak po zahřátí krokuju a jde to celkem rychle. První ostrej pokus a chyba nohy, druhým jsem nahoře. U Dobráka vidím klasu spíše jako lehké 8B.

Dobrák od Kosti 8B


Dobrák od Kosti 8B

Ještě kouknu na prodloužení Dobráka, které je za 8B+, ale mechová hrana a vlhké chyty mě nedávají šanci. Přebrodíme řeku a honem do Bahratalu. Honza se rozehřeje a prvním pokusem kouká po Topovém chytu Instrumentů, další pokusy jsou už bohužel horší. Já jdu s Kačkou na včerejší 6A který po chvilce dává. Okouknu nový kolmárny od Džanglího, ale pouští jenom Petrohrad Memories 7C+. Skočíme ještě s holkama na další 6A a jedeme domů. Parádní výjezd, plný lezení a dobré nálady.
Kačka a 6A




Me, Kačka, Chválič and his Maruška smelled sand at the weekend and went all the way down to Bahratal. We warm up at Schlachof and after planning the steps, I manage to climb Hackfleisch Direct 8A+ in the first attempt. The guys have some attempts around and in the meantime I am racing my brains under forgotten F11, which is listed in the guidebook as 8A+ with a question mark. After a while I come up with the right program and after anotehr while of struggle with crimps in the overhang and one moist hold I am on the top. The class seems a hard 8A+, I see it as 8A+/B or even B?

On Sunday we are woken up in Tisá by snow, so we are a bit afraid what it's going to be like on the rocks. First we are off to Labák for the sake of Dobrák od Kosti 8B/B+. A nice overhang, power climbing and one micro-crimp. I had seen Adam's program many times in the past few days, so after warm up I'm preperaing the steps and it's quite fast. The first attempt and a mistake with my leg, in the other one I make it to the top. I see the class rather as an easy 8B.


I also have a look at a prolongation of Dobrák, which is 8B+, but the moss edge and moist holds don't give me any chance. We ford the river and hurry to Bahratal. I have a look at some perpendicular stuff by Džanglí, but I only get through Petrohrad Memories 7C+. Great trip, full of climbing and good mood.

Žádné komentáře: