pondělí 3. února 2014

Bor

Předpověď slibuje slunce a tak razím na Bor, v plánu je H2O za 8A+. Po zahřátí zkouším kroky, ale temnota, vrchní oblá lišta mi dává stopku a tak stoupám do kopce. Téměř všechny kameny jsou pod ledem, a když není led tak jinovatka. Suchý je Duch bez Tváře 8A a tak si ho tréninkově zopakuji. Stoupám výš, a zastavuju se u Kouzelné Flétny, která jako jeden z mála bouldrů je suchá. Dobrý tření pomáhá malému progresu, ale na přelez to není. Daří se mi pravou rukou se dostat do malých jebek, ale z nich nic.

Flétna

Dál se jdu projít do Bledných skal, které leží nad Borem. Ohromný potenciál, škoda, že lezení je tu zakázané.

Bledné Skály

Cestou k autu ještě omrknu pár projektů v Holywoodu, ale všechno pod ledem a tak razím pomalu domů. Po cestě se ještě stavuji v Peklu prozkoumat místní fylitové skalky, některý kameny vypadají i hezky, ale ten materiál...na nic.

Peklo

O víkendu Sever!


The forecast promises sun, so I am off to Bor, the plan is H20 8A+. After a warm-up I try the steps but I can't recall anything, the upper round crimp gives me a stop sign. I go up the hill, almost all rocks are covered in ice and if not ice, then frost. Suchy is Duch bez Tvare 8A, so I repeat is as part of training. I continue uphill and stop at Kouzelna Fletna, which is one of few dry boulders. Good friction helps with a little progress, but it's not enough to get over. I reach my right arm to the small shit but nothing out of that. 

Next I go for a walk to Blene skaly above Bor. Huge potential, it is a pity that climbing is prohibited here.

On the way to the car I check out a few project in Hollywood but everything covered in ice, so I am headed home. On the way I stop at Peklo so check out the local phyllite rocks, some boulders look nice but the material.. hopeless.

North at the weekend!

Žádné komentáře: