neděle 15. září 2013

Sněžník, ME v Eidhovenu, Silvretta, MEMENTo, MČR v boulderingu

Za posledních 20 dní se toho událo strašně moc, nevím ani jak začít, ale tak v krátkosti report posledního tripu. S Kačenkou vyrážíme ve středu 28. 8. směrem na západ, směrem k Eidhovenu. Zastavujeme se zalézt na písku na Sněžníku, je teplo, přesto se mi daří přelézt bouldery ??? 8A (u Cukyho), Numero Uno 8A a Patuj jako Nalle, Fixuj jako Graham 8A a Kačka vybuší jedno 5A. 

Nalle a Graham 8A

Dále pokračujeme směrem do Bruselu, kde strávíme celý čtvrtek pochodováním po městě a můžeme si tak odškrtnout návštěvu dalšího významného evropského města. 

Brusel

Dál valíme do Eidhovenu, zabloudíme, ale díky tomu nacházíme McDonald, který navštívil i Michael Jackson:) Na závod se cítím velmi dobře, síla je, docela i klid na duši. Jednička padne prvním, ve dvojce zaváhám a dávám druhým, trojka moc přísná, čtverka prvním a pětka položenej----takže pro mě peklo. Končím na 27. místě a pokud bych na dvojce nezaváhal a poslal ji prvním, tak jsem v semi. Kousek. Na druhou stranu jsem mohl vylézt silovou trojku a bylo by..

 Kvalifikace 2

Pekelná trojka

Večír zažijeme trochu nočního životu v Eidhovenu, fotbalisti vyhráli a tak to tu pěkně žije. V neděli to balíme a přejíždíme do rakouských alp do Silvretty. Oblast se nachází ve 2 000 metrech, takže i v létě lze slušně zabouldrovat a najít trochu dobrou podmínku. Hodně se chodí, kameny jsou roztahaný, ale to lezení stojí za to. 

Zu Jung Zu Sterben 6B

Niviuk 8A

 British Airways 7C+

Skiroute Project 8B

Lezení se odehrává převážně na malých dosti řezavých lištách na různě převislých kamenech. Takže něco co mně sedí. Neleze se na každým kameni, kterej člověk potká, ale jen na těch nejlepších. Podobně jako v Rocklands. 

Kača a panoráma 

Schattenkrieger 8A 

Zwiederwurzn 7C+ 

X-Ray 8A





Sněžník, EC Eidhoven, Silvretta, MEMENTo, NC

So much has happened over the past 20 days that I do not know where to start. Just very briefly - a report of my last trip: Kačenka and I set off on Wednesday 28 August and headed to the west - direction Eidhoven. A short stop on the way at Sněžník - it was warm but I was able to climb nonetheless: 8A (Cuky), Numero Uno (8A), Patuj jako Nalle, Fixuj jako Graham (8A). Kačka won over a 5A. 

The we went on towards Brussels. We spent Thursday strolling through the city. Another important European city visited and ticked off. 

The next stop was Eidhoven. We lost the way but found a McDonald which had been visited by Michael Jackson before. I felt good before the race - powerful enough and physically calm. Number 1 fell at the first attempt but I made a mistake at Nr 2. Nr 3 was too difficult, Nr 4 again at the first one, Nr 5 was horizontal (i.e. a hell for me). Ended up as the 27th. Had I not mad that mistake on the second boulder, it might have been goog enough for the semifinals. Just a bit off. Or I could manage to send the power-based 3 and it could work as well.

Some night-life experience in Eidhoven - the football players won so the atmosphere was pretty live. We packed our things on Sunday and moved to the Austrian Alps - to Silvretta. With the altitude of around 2,000 m, the area offers decent bouldering and suitable temperature conditions. You much walk a lot, the rocks are located over a big area, but it pays off during the climbing. 

Bouldering features mainly small and sharp edges on various overhangs. That's something which fits me well. You don't climb on every piece of rock you see -- you pick up just the best ones. Pretty much like in Rocklands.

Žádné komentáře: