středa 31. července 2013

Solna Jama 2

Od sobotní návštěvy Solné Jámy myslím neustále na rozlezený projekt. V neděli dám trénink ve shybech alá Karešák, v pondělí se mi povede poprvé udělat dva shyby na jedné ruce, v úterý musím vyrazit ven. Vyrážím na večer ať je trochu chládek i když na Solné se dá lézt i poměrně za tepla, silový kroky po dobrých chytech. Po dojezdu vidím opět stejné auto jako v sobotu, Jerdzej je opět tu, skála skoro suchá. Rozlezu se v Bald Mikosa 7A+ a následně v Pussille 7C+. Doladím kroky v projektu a prvním ostrým posílám. Vzniká tak nejtěžší boulder oblasti Luk Herkulesa s klasou 8A+. Klasa mi přijde tak, že do nástupu Herkulesa je to těch 8A+, zde je dobrý odpočinek a ještě se leze 7B+, to mi sedí a přijde mi že obtížnost už nezvedá nebo jo? Díky Jerdzejovi za ukázání směru a patřičnou motivaci.

 Crux Luk Herkulesa 8A+

Rest před závěrečným 7B+

Dále  koukám a zkouším novou linnii a to z klasického Herkulesa doleva. Crux lze lézt buď dlouhou rozpažkou nebo popřebrat menší chyty. Bohužel jsou lišty trochu vlhké a už taky není tolik síly. Klasa někde v rozmezí 7C+-8A. Na závěr dne si ješě vylezu Luk Heraklesa 7C+ a jedu dom.

Open Project







Solna Jama 2

Since I visited Solna jama on Saturday, I still had an unfinished project there. I had a Karešák-style pull-up workout on Sunday. I managed to do two pull-ups with one hand only on Monday. On Tuesday, I was set to go out. I started in the evening to make use of the slightly colder weather (although you can do Solná in warmer conditions as well). I saw the same car as on Sunday there: Jerdzej was in again. The rock was almost dry. Warming up at Bald Mikosa (7A+) and Pussilla (7C+). Then tuning the moves at a project, I sent it on the first real one. As a result, the most difficult boulder in the area was born: Luk Herkulesa (class 8A+). I found the class not clear - the ascend was about 8A+ but there is a small resting phase, making it rather 7B+. I believe it does not get harder after that, does it? Thanks to Jerdzej for showing me the right way and for motivation.

Then I was looking around, trying a new line (a left variant of Herkules). THe crux can be done either the long way or through a series of small holds. The edges were, unfortunately, wet, and the power was missing as well. Class about 7C+ to 8A. Finally I did Luk Herakesa once again and went home.

Žádné komentáře: