sobota 25. května 2013

Štarkov

Dnes jsem se po cestě do Brna stavil na kopci Štarkov ve Žďárských Vrších. Jedná se o skupinku skalek, kde vede pár cest,ale možnosti boulderingu jsou zde ještě dost nevyčerpaný. Materiál je hodně ostrej, snad by to měla být žulorula. Mým cílem je převis, kde je projekt, který Štěpán odhadoval před dvěma lety na 7C. Hned jdu do toho, crux je řádná silovina, ale po pár pokusech mě to pustí. Klasa byla odhadnuta asi dobře, 7C snad bude sedět. Pak koukám po linii přímo převisem. Docela dlouho to krokuju, ale hezky to vychytám kromě posledního náskoku do madla a tak dávám pokusy, třeba to skočím. V náskoku však pořád chybí 5 cm a je třeba změnit program. Přidržujuu ještě lištu při hraně, boulder tedy trošku "těžkne", ale aspoň to nějak jde. Nakonec po dvou hodinách a několika dírách v prstech boulder dávám. Pitoreskní prolém s klasou 8A+? Určitě je délka výhodou, snad to Chválič moc nezkasá :). 

Štarkov

Ještě tu jsou nějaké možnosti pro tvorbu, tak třeba ještě něco těžkého vznikne. Pokud budete mít cestu kolem, tak doporučuju zastávku. Dá se to třeba spojit ještě s nedalekou Malinskou skálou. Tak a učit se..



Štarkov

I visited the Štarkov hill (at Žďárské vrchy area) today on the way to Brno. It is a group of small rocks and some pathways between them, but bouldering options are far from limited here. The material is very rough, perhaps granite or gneiss. My aim was an overhang with a project which had been evaulated by Štěpán as 7C years ago. I immediately started, crux was pretty demanding yet it let me go after a few attempts. The class is probably appropriate . 7C seems right. Then I was looking to a line just under the overhang. Having figured out the moves for quite a while, I came up with a nice way and I started experimenting. I wanted to try to jump over the last part. About 5 cm was still missing, though, so I needed to change my programme. Holding the edge, the boulder seemed heavier but it went well somehow. Then finally, after two hours and several holes in my fingers, I sent that. What a pitoresque problem of 8A+. The lenght is definitely a plus here. (Hopefully Chválič will be of the same opinion.) 

There still are some possibilities for one to be creative so there may arise some new things in the future. If you have a way around, I recommend having a short stop here. It can also be combined with nearby Malinská rock. Well and now for some learning...

Žádné komentáře: