úterý 29. ledna 2013

Zimní radovánky 2 - Solná Jáma

Během dnešního výletu bylo až nezvykle všechno proti nám. Nejdříve hned za polskýma hranicema zatočíme na špatnou stranu a bloudíme. Při bloudění narazíme za Rudawou na poláky, kterým údajně ve tři ráno chcíplo auto a tak je zapřáhnu za moje fáro a snažím se je odtáhnout někam do civilizace. Nicméně druhej kopeček nevyjedeme, silnice není dvakrát prohrnutá, a tak hledáme někoho s džípem. Odměnou jsou nám dva redbully a krabička LM.

 Present

S dobrým pocitem, že sme někomu pomohli jedeme dál vstříc Solné Jámě. Po dalším bloudění nakonec nacházíme ten správný parking a jdeme do kopce. Cesta nebyla vyšlapaná, takže nám to trvá krásných 45 minut v 20 cm sněhu. 
 Výšlap

A pak dojdeme konečně na vytoužené místo.

 Solna Jama

Skála vypadá suprově, jenže na druhej pohled zjišťuju, že je dost mokrá. Beru mágo a suším, co to jde. Nakonec se dá něco lézt a i stupy kde byl led, tak se mi podaří pusou rozehřát. Podaří se mi tak vylézt Gnioty Extension 7A+/B.

 Gnioty Extension 7A+/B

Ole ve Gniotach 7A

A  po hodině boje s mokrem vítězím nad Pudzianem 7C+/8A.

 
Pudzian 7C+/8A

Chvilkama jsem Olu nudil

Info o Solnej Jámě na www.sitdown.pl





Winter Fun 2: Solná Jáma (Salt Pit)

Everything turned oddly against us in the course of this trip. First, we took a wrong way and got lost just behind the Polish border. During the wandering, we found a group of Poles whose car died at 3 in the morning so we tried to tow them away into civilised area. However, we couldn't get over the second hill as the way was not plowed enough so we looked for someone with a SUV. Our reward were two cans of Red Bull and a pack of LMs.

With a good feeling that we helped out someone we moved further towards Solná jáma. After further wanderings we eventually found the right parking place and walked up the hill. The path was not beaten so it took us exhilarating 45 minutes mudded in the 20 cm deep snow. 

The rock looked great but after a bried survey I found out it was pretty wet. I grasped magnesium and tried to dry everything. In the end, something was manageable and even the iced holds could be melted with my breath. That's how I managed to climb up Gnioty Extension 7A+/B.

More about Solná jáma: www.sitdown.pl

Žádné komentáře: