neděle 17. dubna 2011

Panský Les + Havl. Brod

Dneska jsme vyrazili, bohužel bez Káti, která je marod, s Verčou, Štěpánem a jeho drahou polovičkou k Humpolci do Panského lesa. Počasí nám docela přeje i když už je docela teplo. Kameny jsou suchý až na pár vyjímek. Rozlízáme se u Pekla. Posílám 7A,7A+,7A a 7B+ buď z první nebo do pěti pokusů, samí hezký bouldry, i když trošku seklý :/.  Dál zkouším Přepište Dějiny 7C, třetím pokusem nezklouzne noha a posílám, další hezká silovka do ramena. Verča pak pošle dvě 6C+ka, který má rozlezený od minule a Petra nějakou pětku a i 6A. Přichází Štěpán a zkoušíme Říši Mrtvých 7C+ na peklu, trošku vynucená linka a pár seklých chytů ale hezký pohyby, to jo. Docela dlouho ladíme kroky, já pak jednou spadnu na konci, dalším posílám. Štěpu to trápí o pár pokusů dýl, ale pošle taky. Pak zkouším jeden morfo projekt, prodloužení Los Kolenos za cca 7C. Sem ale krátkej takže nic, stak si aspoň dám orig bouldr za 7A. Přesunujem se o 50 metrů dál, k vejci. Pošlem Beránka 7B, Štěpa na Flash a Vejce nebo Slepice? 7A+, teďka zase já na Flash, Verča utrápí 6C.



 Pak jdem na Díru 7C, zkouším OS, ale ten nepustí, tak to pošlu na druháka. Dalším pěkným bouldrem je Velikonoční Vajíčko 7C. V OS padám nahoře z mechu, na druhej je to zase tam. Dole silovej krok, a nakonec vzdušná hrana, nádhera.
Štěpu chvíli trápí ten silovej krok, jak ho udělá, tak pošle.

Čas se pomalu naplňuje tak jdeme k autu a honem na Havl.Brod. Po cestě mě stavěj chlupatý, že sem prej jel rychle. NA Havl. Brodu dám pár nadějných pokusů v projektu, Štěpa pošle 7A a jedem dom.



Today we went to Panský les near Humpolec with Verča, Štěpán and his girlfriend but unfortunately without ill Káťa. The weather is fine, although it starts getting quite warm. Except for a few exceptions the rocks are dry. We warm up at Peklo. I do a 7A,7A+,7A and 7B+ at the first attempt or at up to five attempts, all boulders are nice. Then I move on to Přepište Dějiny 7C, manage at the third attempt; it was a nice one to use the strength in my shoulders. Verča does two 6C+ she started climbing last time and Peťa does a 5 and also a 6A. Štěpán comes and we try Říše mrtvých 7C+ at Peklo, a bit forced a line and a few poor holds but nice moves for sure. We work on steps for quite some time, then I fall down at the end but I manage the next one. Štěpán struggles a few attempts more but he succeeds in the end. Later I try another project, prolonging Los Kolenos to approx. 7C. However, I am short and I don’t make it, so at least I do the original 7A boulder. We move some 50 metres, to Vejce. We do a 7B Beránek, Štěpa on a flash, and Vejce nebo Slepice? (Egg or Hen?) 7A+, this time me on flash, Verča makes her way up to a 6C.

Then we go on to Díra 7C, I make it up at my second attempt. Another nice boulder is Velikonoční vajíčko 7C (Easter Egg). I fall off the moss on the top but again I succeed at my second attempt. Down there a power step and an air edge at the end, just great.

The time is up so we go back to our car and hurry up to Havlíčkův Brod. I am stopped by the police on the way because of speeding. In Havlíčkův Brod I give a few promising tries in the project, Štěpa succeeds on a 7A and we go home.

Žádné komentáře: