neděle 6. března 2011

Amazing Bor - aktualizace o video

Včera jsme s Káťou a kluky z Poličky, Honzou a Michalem, vyrazili směrem na Bor. Počasí je nádherné, sněhu v lese zase o trošičku míň, motivace veliká.

Začínáme Vězením. Kluci zkoušejí Bitvu u Maratonu 7B. Oba mají nejlepší Flashový pokus, pak už to jde hůř a hůř. Honza se ještě namotivuje a asi čtvrtým pokusem dolézá až za Právo útrpné, ale bohužel v posledním kroku už v dobrých chytech padá. Prý je to moc dlouhé.

Já mezitím udělám novinku Shyb do Maratonu 7A+. Jedná se o shyb z dírky, do které se dává noha při lezení Odi et Amo, z ní přímo nahoru do lištičky a pak už jsou madla. Zkouším taky nález z levé hrany do Prison Breaku. První pokus skoro přelezový, pak už to jde hůř, včera jsme se totiž byli hýbnout trošku jinak než lezecky, na trampolínách, a dalo mi to docela zabrat :) Po chvíli se zase karta obrací na přelezovou stranu, ale ten velký hrot nahoře se mi vysmívá a část padá společně se mnou k zemi.

Musím spočinout, tak s Káťou jdeme na nový kámen, kde Káťa z první vyleze novinku Kryšpína 3 a zkouší i cca čtyřkovou hranu, ale ta ji nepouští.

Vrátíme se na Prison Break Left Start,  a po chvíli to pustí. Tak s klasou nakonec nevim, říkal sem si, že je to jasné 7C+, ale ten nález nakonec není tak lehký, tak uvidíme. Kluci mezitím zkouší ještě Nibelungy, ale dneska prý přelez nebude. Jdeme k Jevišti. Honza druhým pokusem zbombí Divadelní představení a já zkouším z DP dolézt doprava do scény.

Špatná oblá lišta, dlouhý nátah a super fintový krok přes palec. Nakonec po vymyšlení to po chvíli pustí.

Ne
 Ne
 Jo

Tak třeba 7C? Prsty mám už zase na kaši, tak jen připravuju další krásný projekt u Bonga Bonga cca za 7B, fotím si kameny do geomorfologie a spotuju Káťu na Lovecké sezóně. Dává parádní pokusy a kdyby byla trošku větší, tak už by to několikrát vylezla. Bohužel musí udělat krok navíc, který jí dává pod výlezovou hranou stopku. Míša mezitím ztrestá Polibek šarlatové krve 7A+, Ádr Fitnes 7B+ a Báru 7B+, svítí sluníčko, moc se nám ani nechce domů, všichni jsme dnešním dnem unešení a nejradši bychom zastavili čas.





Yesterday Martin, Káťa and the guys from Polička - Honza and Michal - made a trip to Bor. The weather was good and the enthusiasm great. To begin, the guys tried to do Bitva u Maratonu 7B. Both of them were best in their flash attempt but then they gradually got worse. In  his fourth attempt Honza climbed right over Právo útrpné, but fell after getting to the proper holds. 

In the meantime, Martin goes for the news, Shyb do Maratonu 7A+, and in the end he succeeds. In this boulder  you have to pull yourself up from the foothold in Odi et Amo, and get to the ledge. Also he tries to get to Prison Break from left. After the first (and not too bad) attempt he gets worse, too. Then it starts looking better but in the end he falls and takes a piece of the hold with him. 

To have a rest he follows Káťa to a new block where she climbs Kryšpín 3 and tries a ledge with the grade or so, which she cannot climb today.

Prison Break Left Start, to which they return after a while, finally gives up. The grade is questionable, according to Martin it could be a 7C+, but the beginnig is not that easy. At Jeviště Honza climbs Divadelní představení at the second attempt and Martin tries to get from Divadelní představení to Scéna. It takes some thinking but he does it. The grade... well... a 7C perhaps?

With his fingers already sore Martin prepares a new project near Bonga Bonga for about 7B, and also takes photos of the blocks and watches Káťa's attempts in Lovecká sezóna. Her tries look very good, she would have probably already succeeded had she only been a bit taller. As she is not, she has to make one more move which doesn't let her get further. Míša in the meantime climbs Polibek šarlatové krve 7A+Ádr Fitnes 7B+ and Bára 7B+.  When the time comes, no one really wants to leave.

Žádné komentáře: