pátek 30. července 2010

Na Boru je Krásně

Ve středu jsme se v klasickém složení vydali na Bor. První zastávkou byla Myslivna, kde Káťa dala pár pokusů v Lovecké sezóně, ale výlez ji pořád ne a ne pustit. Verča mezitím vylezla Fitness 6B. Pak jdeme na Hollywood, kde Verča leze a dává 6B, ale je prý nějaké lehčí.

Já mezitím skočím do kopce, rozlezu se na Panoramě 7A, kterou dám na čtvrtý pokus - moc pěkné. Pak jdu na Monolog 7C, novinku na Jevišti od Jirky Šváchy. Takový dynamický krok z malé, ale ostré lišty do dobré obliny. Prvním pokusem vůbec nic, druhým už plácnu oblinu a třetím ji udržím. No, asi trošku lehčí, spíš B+, i když pravda, že byly super podmínky.

Konečně jsem zahřátý, tak jdu zkusit rest z minula: Psohlavce 8A od Adama Ondry. Prvním pokusem hned cítím ten rozdíl. To, co mi minule vůbec nešlo, tj udržet tu malou lištu, teď dám hned z první rány a padám v kroku do díry. Pak to je jak na houpačce, podle toho, jak trefím lištu. Jednou ji udržím, podruhé ne. Když dolezu dál, tak se nejprve snažím přiskočit pravou rukou ještě menší lištu, zato výš, ale to mi vůbec nejde, tak našlápnu levou nohou vysoko a naslepo plácám díru, dokud se nestrefím. Velká radost. Ještě pokukuju po tom, jak to vypadá výš, ale to už je jiný oříšek.

Pak jdeme na Jehan, kde Káťa hned na první pokus přeleze Osovou souměrnost 5A, s tím, že je to nějaké moc lehké. Pak jdeme o "patro" níž, kde dám na OS novinku Odi et Amo 7B+, což je pěkná silovka.

Zkouším ještě SD, ale tu rozpažku z malé dvouprdy jako udělám, ale jen do bočáku, do nástupového chytu varianty ze stoje to už nejde. Po asi dvaceti pokusech to vzdávám, Káťa si mezitím zkouší Atentát 4 a hezky se v něm od minula zlepšila. Další zastávkou je Šmoulouv, kde lezou holky. Verča přidá další 6A+ - Gargamela a Káťa Letní šmoulimpiádu 4.

A hurá na TDTP 4, hranu asi 100 metrů nad Hospodou u Pivrnce, u "velkých" skal. Beru lano, očistím a označím chyty a jdu na tu super věc.(http://www.purebouldering.cz/bouldry/tdtp/tdtp4.html) První pokusy nejsou nic moc, nějak ne a ne přijít na to, jak udržet velký chyt, ale se špatnýma nohama. Nakonec to řeším prostě - jdu jen po rukách. Párkrát si ještě spadnu z vršku a nakonec, zrovna když Káťa vezme foťák do ruky, nacházím ten správný chyt a je to tam - Djembe 7C. (video - http://www.ulozto.cz/5446611/djembe-7c.mp4).

Pak ještě chvíli zkouším SD, bude to v podstatě jen jeden těžký krok navíc, se špatnou patou, která mě tam neudržela :(  Odhaduji to na 7C+/8A. Holky si chvilku hrají na laně a jde se zpátky. Po cestě si Verča dá nějaké 6A+ na Monstru a jedeme dom.








Wednesday was devoted to the trip to Bor which Martin made with Verča and Katka. At Myslivna Káťa made some attempts in Lovecká sezóně but could not finish it. Verča climbed Fitness 6B in the meantime. The next stop was Hollywood, where Verča climbed a 6B.


Martin started at Panorama 7A, which he climbed after four attempts, and continued to Monolog 7C, a news by Jirka Švácha. It consists of a dynamic move from small, but sharp edge. The first attempt doesn't bring any progress, but the next one does, so it takes Martin three attempts in all. As a whole it seems easier but on the other habd it could be because of great conditions that day. 

The next challenge for Martin is a boulder called Psohlavci 8A by Adam Ondra which Martin unsuccessfully tried last time. Martin feels he improved since then but still it's more about coicidence. Nevertheless, there is progress, even though the finish is still shrouded in mystery for him. 

At Jehan Káťa immediately sends Osová souměrnost 5A and Martin climbs a news Odi et Amo 7B+, OS

He tries also SD, but has to give up after about 20 attempts. Káťa tries Atentát 4 and sees that she has improved, too. Then they move to Šmoulouv, where Verča adds another 6A+ - Gargamel and Káťa succeeds in Letní šmoulimpiáda 4.

After that they go to tease the "big rocks", their destination being TDTP 4, an edge about 100 meters above  Hospoda u Pivrnce.(http://www.purebouldering.cz/bouldry/tdtp/tdtp4.html) The first attempts aren't very successful as the footholds aren't the best fro him. He solves it simply by omitting legs and using hands more. After several falls he finally wins - Djembe 7C. (video - http://www.ulozto.cz/5446611/djembe-7c.mp4).

Again he tries SD, which means adding one difficult move - about 7C+/8A. The girls play with a rope for a while and after Verča's climb of a 6A+ at Monstrum on their way back they go home.

Žádné komentáře: