pondělí 7. června 2010

Petrohrad - Mlýnský Vrch

Tenhle víkend bylo všude asi mokro, a tak nás napadlo, že vyrazíme na Mlýňák, i když bude vedro. Vyrazili jsme v sobotu odpoledne s Káťou, Štěpánem, Petrou a Verčou a po šesté hodině už jsme lezli. Nejdřív holky něco málo, ale moc toho tady pro ně není. Verča pokusuje v 6A+, ale je krátká. Já si dám něco s holkama na rozlez a pak jdu na Demasiádo 7C, Štěpa mi to krásně vyradí, a tak se spadnout ani "nedá", takže Flash.

Pak trápím Esperanzu 7C+, nejde nám moc první krok, pak už by to šlo. Po asi pěti pokusech lištu dohoupnu, ale hned z ní sjedu a dírka je na světě. Další pokusy by už neměly cenu, tak jdu někam, kde jsou větší chyty. Štěpa to ještě zkouší, ale je teplo. Jdu hned vedle na Jolly Jumper, původně 8A, ale ve skutečnosti tak 7C/C+. Asi tříkrát špatně trefím lištu, napočtvrté už ne a už ji nepustím. Potom se ještě stavím na Proximu Centauri 7C/C+, takový jeden těžký zved. Říkal jsem si, že zkusím OS, tak jsem ani nekoukal po dalších chytech. Chvilku ladím zved, jak že se to asi dělá, zvednu se a zase si sednu. Takže OS je pryč. Pak se trošku líp postavím a už to jde a vychutnávám si hezký dolez.

Štěpa mezitím ladí něco na Podsvětí. Pak jdeme omrknout nějaký bouldr pro holky, ale moc se jim do lezení už nechce, tak jdeme k Ohništi. Štěpa zkouší Skycross 7C+ a já krásný bouldr Hiphop 7C+. Hned napoprvé udělám začátek, ale výlez mě nějak zradí, ještě pořád je docela teplo. Už se stmívá, tak beru čelovku, dvakrát spadnu z obliny na hraně, protože jede. Napočtvrté se konečně zase dostanu do výlezu, chvilku tam laboruju, ale naštěstí už nepouštím. Přespíme na hřišti.

Ráno se rozhodujeme, kam jet, a Štěpa velí Vlčák. Bohužel je to tu všechno vlhké, tak dáváme pár trapných pokusů skoro ve všem. Verča si dá nějaké 5Béčko, čtyřku a pak na závěr s Káťou dvoječku:) A jedeme dom.

The idea for this weekend was to go to Mlýňák and avoid the wet rocks. Together with Káťa, Štěpán, Petra and Verča Martin had a good session there. Verča made some attempts in a 6A+, but she was too short for it. After a warm up Martin went to Demasiádo 7C, which he climbed flash due to the good advice from Štěpa. 

Then he moves to Esperanza 7C+, where he is troubled by the tricky first move. After five tries he falls from the edge so he goes somewhere else whereas Štěpa tries it, but in vain. Martin's next goal is Jolly Jumper 7C/C+. The fourth attempt is successful. At Proxima Centauri 7C/C+ he spoilt an OS, so he has to satisfy himself with "only" climbing it. 

At Ohniště Štěpa tries Skycross 7C+ and Martin goes for Hiphop 7C+. He tries until it gets dark and then he tries again. Finally he climbs it. 

In the morning they decide to go to Vlčák. However, the boulders are moist. Verča climbs a 5B, four and a two (together with Káťa). And that's the end.

Žádné komentáře: