středa 5. května 2010

Tam by se to peklo

Dneska jsme v rámci exkurze z krajinné ekologie navštívili oblast vizovických vápenců nedaleko Brna. Nic moc zajímavého, pořád nějaké stromy, z kopce do kopce...

Po pěti hodinách už to začíná být zajímavější. Vápence dosahují větších výšek a nakonec něco úžasného.
 

Dokonce jsem tam objevil trošku mága, zrovna v takové pěkné lince cca za 7B+-C na kraji jeskyně. Na pohled je to krásné, ale lezení tam bohužel moc nebude, protože tam není moc chytů. Asi je olámali ti magdaleniínci či co. Určitě by si ale tenhle skvost zasloužil trošku "zaprášit":) A možná by se našlo i něco v přiléhajících kopečcích.



Today, Martin was at an ecological excursion and he visited the limestone area near Brno. After five hours of not very interesting walking they finally get to a more interesting place with higher blocks and also... a wonderful cave. 

He even afound a bit of chalk in a nice line at the edge of the cave for about 7B+-C. Unfortunately lot of holds were broken off so the possibilities of climbing were limited. However, it would be definitely worth it to try to "dust" the cave a bit.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hello There. I found your blog the use of msn.
That is an extremely neatly written article. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.

Have a look at my homepage :: Website URL