neděle 29. března 2009

Aprílový pohár Lomnice nad Polpelkou

Včera 28.3 proběhl již 15.ročník Aprílového poháru v Lomnici nad Popelkou. Na závody se sjelo necelá třicítka mužů a dvanáct žen a konkurence byla více než obvyklá.  Cesty stavěl Dalibor Muráň u kterého se projevila malá nezkušenost s touto těžkou prací a cesty byly ve většině případů zbytečně moc těžké.

S kvalifikací začaly ženy a ve dvou cestách jsme vyděli jenom tři Topy. Mezi ženami hezky zalezly od pohledu "sestry"  Jitka a Monča a bez problémů se tak dostaly do Finále. jíťa tedy ze 4.místa a monča o dvě příčky za ní. Kvalifikace mužů byli taky dost přísný a Top padl jen jeden na první cestě mojí zásluhou.  Ve druhé cestě jsem neudělal chybu a v rámci šetření sil jsem v polovině převisu úmyslně spadnul. Štěpánovi se ani jedna cesta nepovedla podle jeho představ a tak skončil na 15.místě. Hezky zalezl Lukáš Skřejpek, s vidinou nepostupu odjel už predčasně domů, ale nakonec do Finále neměl vůbec daleko - první pod čarou, tedy 13.místo.

Finále žen vedlo levou částí stěny a téměř přes celý převis na druhou stranu stěny. První holky padaly u třetí, čtvrtý expresky. To trošku zlomila až síla z Vrchlabí kterou si přivezla MoMo a podařilo se jí přelízt nepříjemný koutek díky čemuž se ani nepohoršila ani nepolepšila. takže 6.místo. Chvilku po ní lezla Jíťa a už od prvních kroků byly vidět její zkušenosti a především síla.  A jako první se dostala do stropu. Tady jí ale něšťastně vypadly nohy a Jítě se je již nepodařilo nahodit zpátky do stropu - 4.místo.  Nejlépe ze všech zalezla krutózní Nelly Kudrová, která ukázala všem kdo momentálně nejlepší u nás o velký kus přelezla druhou Silvu Rajfovou a třetí Editu Vopatovou. 

Finále mužů vedlo úplně naopak a byla to taková motanice, že by se k ní hodila GPSka. K tomu byla už od začátku těžká a padalo se už u druhý presky.  Zde vypadlo asi pět lezců, téměř na jednom kroku. Těm co se podařilo překonat úvodní útrapy se většinou dostaly do stropu, ale v cestě nebyl žádné dobré odpočinkové místo a tak se padalo docela nízko. Mě se podařilo s lehkým zaváháním nazačátku dolízt kousek za polovinu cesty a tak  sem si opět mohl vystoupat na imaginárním stupni vítězů na první místo. Pár chytů pode mnouspadl Kuba Hlaváček a kousek pod ním Jarda Petečel společně s Ondrou Benešem. Jardovi však pomohla lepší kvalifikace atak skončil třetí.

Závody v Lomnici byly jako vždy příjemné s hezkým okomentováním každého výkonu. Škoda jen, že se tolik protáhly a že cesty se Daliborovi tolik nepovedly. 

Fotky na http://martinstranik.rajce.idnes.cz/

Žádné komentáře: