středa 2. října 2024

Světový pohár v boulderingu Praha - 37.místo

 Posledním letošním svěťákem byl pro mě ten v boulderingu v Praze. Sice bouldery téměř už netrénuju a plně se soustředím na obtížnost, tak světovou akci u nás v ČR jsem si nechtěl nechat ujít. Ke konci sezóny jsem si cítil ve formě a v závodě to bylo znát. Z kvalifikace mám dobré pocity, nebyla nějak extra moderní a dolezl jsem si pro dva Topy, v jednom jsem padal z Topu a skončil na pro mě pěkném 37.místě. Moje poslední výsledky ze svěťáků v boulderech byly daleko za 60 pozicí a tady jsem cítil, že jsem konkurence schopný té širší světové špičce.

Top na jedničce by Chodura

Na trojce nic by Chodura


Po závodech jedem s dětma k moři, odpočinout si, dát si gelato, postavit pár hradů z písku a načerpat síly do zimního tréninku.


A taky stihnu pár dní v Adršpachu. Nejprve na Master of Stone XIa, silový úvod a technický závěr, bomba cesta, v teple padám ve vrchní plotně, s podmínkou prvním pokusem. Dál, na čtvrtý pokus, se mi daří dát Liščí Ofenzívu Xc, pěkná hranka. Nalezu do Ptáka v Ohni, cesta po výlomu a nehnu se v tom. A při poslední návštěvě lezu cestu Zatmění z roku 2008 a stále bez RP přelezu, Xc AF. Parádní kolmice s malinkýma svislýma lištama, všechno se bere na bočáka nebo stiskátko, po delší době chyty a né plácání oblin, to se mi líbí. První průlez trvá docela dlouho, než najdu všechny chyty a pro mě schůdný program, druhým pokusem jebnu v úvodu a třetím se štěstím nahoře, za mě XIa a trochu se divím, že to tehdy Majzlík a nebo někdo jiný nedal na kusovku.

Zatmění XIa Adršpach