pondělí 9. září 2024

SP Koper - 14.místo!

Můj poslední letošní svěťák v obtížnosti byl ten v Koperu. Cítím se dobře, ve formě a na závodech se daří. Kvalifikacema projdu dobře, v první bouldrovější i přes smeknutí nohy obsazuji 16.místo, druhou hlídám a končím v ní na 29. místě, celkem postup do semifinále z 22. místa. Semifinále se leze ještě ten samý den navečer, takže drobný odpočinek a jde se zpět na stage. Kvaldy vzaly energii, ale cítím se dobře a v těžké semifinálovce dolézám do těžkého kříže, kde se mi nedaří přetočit tělo a padám. Končím na skvělým 14.místě, jenod finále!
 
Semifinále by Zumr

Semifinále by Zumr

pondělí 2. září 2024

ME Villars 9.místo a Jazda Dědo XIc

 Minulý týden jsem se zúčastnil Mistrovství Evropy v obtížnosti ve švýcarském Villars. Cítím se dobře a perfektně mi vyjde první kvalifikační cesta ve které obsazuji dělené 4 místo. Do druhé cesty jdu až moc klidně a padám v náskoku v cca polovině cesty, ale do semifinále to bohatě stačí a to z 11. místa.

Qualis by Chodura

Následují dva volné dny, trénuju, restíme, koukáme na bouldering a v sobotu semifinále. Leze se mi dobře, úvod trefím, ale od poloviny cesty se mi nedaří správně trefovat pozice na nohy, neobjevím klíčovou patu za strukturu a sílu to urvat rukama už nemám, končím těsně pod hranou. Nejprve si myslím, že předvedený výkon nemá šanci na postup do finále, ale nakonec další závodníci padají pode mnou a končím na, bohužel prvním nepostupovém fleku do finále, 9. místě
Semis by Chodura

Semifinále IFSC

Po semifinále valíme zpět do ČR, ve dvě ráno jsem doma a v neděli od rána študuju, jestli by mohla být v Adršpachu podmínka nebo ne. Nakonec vyrážíme odpoledne s Kačkou a dětma na Jazdu Dědo a je to jízda. Cestu si prolezu a úplně mi to nedrží. Vychladnu, drží to líp a hned prvním pokusem přebiju úvodní boulder, troška odpočinku a posílám i závěrečný náskok, dneska celkem hladce. Nejtěžší cesta v Ádru - klasa asi lehčí XIc? Díky Magnusovi a Ondrovi Tůmovi na navrtání.

Jazda Dědo XIc