neděle 2. března 2014

Žulový Vrch

Pár fotek od Patrika Pompe na http://www.papope.cz/

Včera jsem vyrazil s Kačkou na Žulový Vrch do Rychlebských Hor. Zatím je zde nejtěžší boulder za 7B, ale některé projekty vypadají pěkně, tak proč neomrknou něco nového? Dojíždíme pod kopec a teď náš čeká 30 min. do kopce, těsně pod vrcholem nás na kole dojíždí Patrik Pompe s kamarádem, kteří jsou dnes našimi průvodci. Nejprve razíme do sektoru Brankopy. Několik kamenů, lezení převážně oblinového charakteru. Dávám Mambu za hodně tvrdých 7A a Synové Velké Medvědice 7B, obě moc pěkný linie.

Synové Velké Medvědice 7B

Poté se přesouváme do sektoru U Jedlí, po cestě okukáváme ještě zbylé kameny Brnakop, zajímavým šutrem je Tsunami, kde je hustej oblinovej projekt s podobným výlezem jako "kytky" v Chironicu. Najít sektor U Jedlí není jen tak a tak jsme rádi, že kluci přijeli. Docházíme, oběhnu kameny, Kačka leze Carpe Diem 5C a jdu na projekty, vypadají dobře. Prvním na řadě je Magicwood s odhadovanou klasou 7C. Malý ostrý lišty v převisu a oblinovej výlez, pěkný boulder, dávám na druhý pokus. 7C soft, možná jen B+. 

Magicwood 7C

Přesouvám se o dva metry vedle pod další pěknej převis a to Petěrsurg. Hned zkouším kroky v projektu Petrohradská Klasika SD s nastřelenou klasou 8A. Úvodní krok dlouho nejde, zbytek už poměrně jo. Po půl hodince se mi podaří první krok vyladit a jednou spadnu v posledním kroku, kroku do velkého bočáku. Odpočnu a v dalším pokusu volím na závěrečný krok kampus metodu, ta výchází. Nevím jestli 8A obstojí, možná jen 7C+, delší ruce pomůžou. 

Petrohradská Klasika SD 8A

Pak Kačka zkouší Koňskou hlavu 6B, ze začátku se v tom hýbá pěkně a chybí kousek pro vykulení nahoru, časem odchází síla a Kůň vítězí. Kluci nás opouštějí, já ještě jdu zkusit projekty Minimax Low a Medailón Low s odhadovanou klasou 7C a 8A+. Úvodní těžkej zved za řezky a pak buď doleva náskok a nebo doprava 6C+kem nahoru. Obě dávám celkem rychle klasa 7B+ a 7C, řeší to první krok, doleva je náskok o něco těžší. Posledním projektem, který zkouším je na kameni Kid. Jednokrokovka ze stoje, ze dvou odtlaků je nad moje síly, pomalu to balíme a jedeme domů. Krásný den na skalách.







A few photos by Partik Pompe at http://www.papope.cz

Yesterday me and Kačka went to žulovy vrch in Rychlebske mountains. The most difficult boulder here is 7B so far, but some projects look nice, so what not have a look at something new? We drive under the hill and walk up for 30 minutes, our guides today are Patrik Pompe and his friend. First we go to the Brankopy sector. I send Mamba 7A and Synove velke medvedice 7B.

Then we move to the U jedli sector, happy the boyes are here with us as it is not easy to find. I succeed on Maficwood with estiated class 7C soft, maybe only B+.

Then Kačka tries Konska hlava 6B, but can't make it. The boys leave us, I yet want to try projects Minimax Low and Medailon Low with estimated class 7C and 8A+ – I succeed pretty fast. The last project I try is Kid but I don't have enough power left. 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Super! Konečně se tam začíná něco dít! Venca

Anonymní řekl(a)...

Průvodce je na:
http://www.pruvodce.javaanes.cz/oblast/detail/93