pondělí 25. února 2013

První ČP v BB a Radeč

O víkendu se konal první závod ČP v boulderingu na pražském BB. Vyrážíme z Brna okolo osmé, po cestě pár bouraček, kluziště. Přijíždíme akorát když první skupina kluků buší v kvalifikaci, okouknem programy a za chvili jdeme taky lézt. Při rozlezu se mi podaří překonat jeden z mých long term projektů a to, když udělám shyn bna jedné ruce na článkový liště a tak si říkám, že dneska by to šlo. Převislý bouldery jdou jedna báseň, vše na první a tak tu hrozí, že bych mohl dokonce postupovat před Adamem Ondrou z prvního místa. Avšak kolmáče nezradily, pokusy naskákaly a tak postupuju z místa druhýho do večerního finále.

V izolaci před finále řešíme s Adamem a Štěpánem campusový desetiboj a najednou už jdeme lézt. První boulder mi moc nesedne, kolmáč a koutek pouští na třetí pokus. Ve zbytku finálových boulderů nezaváhám a tak moje finálové skóre je 4T6p. Adam nezaváhá ani jednou a v klidu vyhrává. Na druhý místo se přede mě ještě dostal Štěpán, který měl na prvním boulderu o pokus méně. Na mě tedy zbylo místo třetí. Možná trošku škoda, že nebyl postavenej nějakej těžší boulder, kde by byla šance trošku potrápit Adama. Jinak celkově jsem byl s bouldery a závody moc spokojenej, z Vildy a Kozla vyrostli už téměř profesionální stavěči boulderů.

 Finále č.2

 Finále č.3

 Finále č.4

Sláva vítězům

Druhý den frčíme s Jirkou Šváchou a Honzou Jeligou na Radeč. Sněhu není zas až tolik, kolik jsme očekávali a skála je téměř suchá. Jirka koštětem odhrnuje sníh z dopadu a jdem lézt, motivace je vysoká. Po rozlezu zkoušíme Kopanec 7C, který se mi podaří flešnout. Jednou si zkusím kroky v Kick Boxu 8A+, což je prodloužení Kopance a prvním ostrým jsem opět ve výlezovým nohandu. Po odpočinku si jdu zkusit Sršně 7C+, což je druhá půlka boulderu Al Canone. Crux dám opět na fleš, ale po smeknutí padám z výlezové pětky. Dalším pokusem to hned napravím. Po další pauzičce jdu ladit Sokolovnu 8A. Flešovej pokus zkoná hned na začátku, pak se ještě dvakrát dotknu kamene za nohou. Poprvné, co se nedotknu přelézám celou Sokolovnu a když už tam jsem, tak zkouším lézt dál, prodloužení Al Canone 8A+/B. Všechno klapne a Canony jsou doma. Po chvilce odpočinku zkusím Canony ještě vylézt Kopancem, Sokolovnu opět přelezu, ale Kopanec mě už nepustí. Jirka pěkně pokusuje v Sršni a Štěpán ještě lépe v Kick Boxu, ale nad oběma skála vítězí. Skála začíná už dost vlhnout a je načase se odebrat dom.

 Vzhůru do kopce

 Al Canone 8A+/B
 Al Canone 8A+/B
Al Canone 8A+/B





First Czech Cup at BB (and Radeč)

The first race of the Czech Cup took place at Prague's BB this weekend. We set off from Brno at around 8 o'clock. We saw a few crashes and a lot of icy road along the way. As we arrived, the first group of racers was just trying the qualifications. We checked out the programmes and joined them after a few moments. When we were warming up, I managed to win over one of my long-term projects (i.e. doing a single arm pull-up on the edge). That's why I was thinking it could be OK that day. The overhanging boulders went really well, I sent everything on the first so I had a chance to qualify from the 1st place. The verticals, however, were much harder, the number of attempts multiplied and I was only the second.


 The first boulder in the finals did not feel right. It was vertical and I needed three attempts. I was much more confident in the rest and I ended up with the final score 4T6p. Adam never missed out and clearly won. Štěpán (who managed with one extra attempt fewer) jumped over me to the second place. So I ended up the third. It may be a shame that there was no more difficult boulder to tease Adam a bit. Anyway, I was very happy with the boulders and overall with the race. Vilda and Koz proved to be almost professional boulder builders.

The next day we went to Radeč. There was not as much snow we had expected and the rock was almost dry. As Jirka was sweeping out the snow with a broom, our motivation to climb grew. After a war-up, we tried Kopanec 7C (which I flashed). I tried the moves at Kick Box (8A+) which is an extension of Kopanec. Again, done on the first real attempt. After a break, I went for Sršeň (7C+) which is the second half of Al Canone. I flashed Crux but fell from the top. (Corrected on another attempt). After yet another break, I was occupied with tuning up Sokolovna (8A). The first time I did not touch the stone, I kept climbing on an extension Al Canone (8A+/B). Everything went well and Al Canone was defeated.  Jirka was trying Sršeň very well and Štěpán was even better at Kick Box but both guys couldn't finish it. The rock was pretty wet now and it was time to go home.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Gratulace ke shybu na liště!!!
Za kolik to je, aspoň 8A+? T.

NOO NOO řekl(a)...

To se asi nedá ohodnotit...:) když už na to síla je, ani ti to nepřijde tak těžký... je to individuální a asi hodně záleží na váze lezce... keep campusing tome:)