pondělí 14. září 2009

Skuhrov

Letos jsem se poprvé vypravil na Skuhrov. Tato malá pískovcová oblast leží mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou. Písek je tady dosti nepevný, často se něco solí, ulamuje.. Přesto jsem si tady našel super projekt, který se téměř nedrolí a pohybově je moc pěkný. Poprvé jsem se do něj podíval před dvěma lety, ale byl jsem moc slabý a ani jsem boulder nezkrokoval. Nyní se mi podařilo udělat všechny těžké kroky a téměř je i všechny spojit. No, aspoň mám v zimě na co jezdit:) Jediné omezení v boulderu je to, že se nesmí pravá hrana. Předpokládaná obtížnost je 8A.

A ještě pár fotek z roku 2007


This year Martin for the first time visited the sandstone area Skuhrov between Ústí nad Orlicí and Česká Třebová. Although the sand is everything but solid and it often crumbles away Martin found a nice project there. First he had tried it two years ago but he was not strong enough then. Today he managed all the difficult steps and he almost connected them, too. The only limitation of this boulder is that you cannot climb using the edge at right. The dififculty is about 8A. At least a place where to go back in winter.


Several photos from 2007












Projekt 8A?







1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tam už se dlouho chystám. Byl jsem tam tak ve svých deseti navýletě a jestli si dobře vzpomínám, tak je tam dokonce i nějaká cesta - taková spára, nahoře myslim kruh..akorát se tam asi moc lízt nesmí..no, z Lanškrouna kousek, musim to omrknout