středa 2. září 2009

Ostaš 1-2. 9.

Namotivován těžkými přelezy z minulého týdne, které se na Ostaši odehrály, vyrážím směr Ostaš. První zastávkou je kámen Péťův, rozlézám se, pak zkouším Válku Světů 7C, po pár pokusech dávám, a potom si jdu zkusit novinku Petrův Zdar 7C+. Nejdřív mi to nejde, nemůžu udělat ani jednotlivé kroky, po pár pokusech ale přicházím na to, že nejjednodušší cesta je síla, a za chvilku to dávám.





Potom jdu na Jeníka a lezu Honza málem Králem 7B a pár dalších bouldrů do 7B, jediný, co mě nepouští, je Aga Baba za 7A. Pak pokračuju směr Vesmír, všechno tady přelézám relativně rychle, podaří se mi OS Vzali mi můj Svět 7C, pak na druhý pokus Klidný Zámek 7B+ a na třetí Lišky v Revíru 7B/B+.

Pokračuju zkusit husťárnu na Velký střecháč, OM 8B od Petra Pavloviče, kterou mám tak trošku rozlezenou od minula. Chvilku to jde, chvilku ne, ale cítím, že by to mohlo padnout. Párkrát se už natahuju po madlisku, ale pokaždé se natáhnu jen málo a jsem na zemi. Po asi 2 hodinách zkoušení držím madlo. Zatím rozhodně nejlehčí 8B, co jsem vylezl.

Pokračuju na Bludný Balvan, dávám si Campusík 7B hned prvním pokusem, pak zkouším 7B+kový traverz, párkrát spadnu před koncem, zanadávám si a na pátý pokus to tam pošlu. Pak se jdu podívat do Anglána(dle průvodce 8A s otazníkem), asi třikrát si to zkusím ze stoje, lehce si očistím vršek a jdu to prubnout ze sedu. Žofrého dávám hned na první pokus, a tak můžu pokračovat nahoru. Už nepadám, takže Anglán 7C VIDEO dík Majzlíkům - http://jitkalubosmazlovi.blogspot.com/. Párkrát zkusím "hadovej projekt", ale je už teplo tak si zajdu na kofolku, a zrestnu u auta.

Okolo šesté zase pádím do skal, zastavuju se zase na Jeníkovi a přelézám si další bouldříky do 7A+, Aga Baba pořád nic. Pak pokračuju na Hady. Asi 2 hodiny pokusuju, vymýšlím správný program, většinou pohladím druhý chyt, už dobrou dírku, dvakrát jej i chytnu, ale neudržím to a jsem dole. No nic, zítra je taky den.

Ráno vstávám po sedmé kvůli podmínce, ale už je stejně teplo, takže se to moc nevyplatilo. Jdu se rozlézt na kámen Péťův, ale začíná pršet. Asi 20 minut chčije, pak přestává, tak se rozlézám. Dávám si bouldry do 6C a Spárku 7A+. Pak jdu ještě potrápit Hadíky, palce zalepuju tejpkou z autolékárničky, dávám pár pokusů, ale už mi to vůbec nejde.

Jdu tedy zpátky, zastávka je na kámen Ocún, dávám Spidermana 6C+ OS (dle průvodce je to 7B) a Šum Svišťů 6C (dle průvodce 7A). Pak jdu zase na Aga Babu 7A, konečně vymýšlím správný úchop a na druhý pokus dávám.

Pak to balím, jdu na parkál, že pojedu za Majzlíkama do Teplic, ale na parkovišti vidím bílý Ford Tranzit s nálepkou pavouka, takže se otáčím a jdu zpátky do lesa. Potkávám se s Lubou a Jíťou. Kecáme, už jen lehce zkouším Hady, zase to trošku jde, ale už nic moc. Pro videjko si ještě dávám Anglána, kterého posílá i Luba. Jíťa se moc hezky hýbe v Trollovi 7C, ale malíček bolí, podmínky taky nejsou ideální, tak to nepouští.

Pak jdeme k Vesmíru. Po cestě si dávám silový Mordor 7B/B+, spíš B+. Pak zkouším dva projekty, nejdříve nalevo od Vesmíru oblou hranu, ale dlouhému nátahu do lišty pořád něco chybí. Druhý projekt je na Vesmíru, vpravo přes kyzy. Po pár pokusech ale s Lubou pár kyzů udrolíme či ulomíme, tak na to kašlem, teď už je to moc těžké. Nakonec si zaběhnu ještě na Zemi Vzdálenou 7B+. Je teplo a v lištách je to znát, ale po půl hodince to uhrotím. Jsem už na kaši, tak jdu k autu a valím domů.

Čárování na Jeníkovi, Tfuj!!!





Motivated by the difficult climbs from the previous week Martin goes to Ostaš again. He starts at the stone named Péťův, where he climbs Válka Světů 7C after several attemots. After that he tries a news Petrův Zdar 7C+. At first it seems difficult, he cannot do even the single steps but then he finds out that the easiest way is to rely on strength and climbs it in a moment.

Then he proceeds to Jeník stone and climbs Honza málem Králem 7B and several other boulders with difficulty up to 7B, the only one unsuccessful climb being Aga Baba7A. At Vesmír stone he climbs quite quickly, he does for example OS Vzali mi můj Svět 7C, Klidný Zámek 7B+ (at the second attempt) and Lišky v Revíru 7B/B+ (the third attempt).

Martin continues at Velký střecháč doing OM 8B by Petr Pavlovič, which he has begun last time. One moment it goes well, the other it doesn't but it looks promising, so Martin keeps trying and after about two hours he's up. For him it's probably the easiest8B he ever climbed.

At Bludný Balvan Martin tries Campusík 7B and climbs it immediately, then he moves to a 7B+ travers. He falls four times right before the end but the fifth attempt is finally successfull. Then he goes to look at Anglán (8A? according to the guide)tries three times from standing, cleans the top and then tries from sitting position. He does Žofré without any problems, so he can proceed to the top: Anglán 7C VIDEO, thanks to the Mázls - http://jitkalubosmazlovi.blogspot.com/. He tries the "snake project", few times but it's too hot already.

After a bit of rest he returns to the rocks and does some boulders up to 7A+ at Jeník, Aga Baba remains unclimbed, though. Then he moves to Hadi. He tries it for about 2 hours, makes up the right programme, but mostly he gets to the second hold and falls down, so he leaves this project for tomorrow.

The next morning he gets up early but it doesn't pay up as it's already hot and then it starts raining. After the rain he climbs boulders up to 6C and Spárka 7A+. Then he tries Hadi again, and again he doesn't suceed.

At the Ocún stone Martin does Spiderman 6C+ OS (the guide says 7B) and Šum Svišťů 6C (7A according to the guide). Abd then, after thinking it up, Martin finally wins over Aga Baba 7A.

Then Martin plans to go home but he meets Jitka and Luboš Mázls, so he goes back climbing. He does Anglán one more time for the video (and Luboš climbs it as well). Jíťa in the meantime tries to climb Troll 7C and she does well but the conditions aren't the best and she has a sore finger.

When going to the Vesmír stone Martin climbs Mordor 7B/B+, rather B+, he says. Then he tries the two projects but without success. In the end he climbs Země Vzdálená 7B+. He's quite tired, however, so he goes home.

Žádné komentáře: