čtvrtek 24. září 2009

EPJ Edinburg

Minulý víkend proběhl další z evropské série závodů, tentokrát ve skotském Edinburgu. Celý český team odjíždí na místo činu už ve čtvrtek, já mám kvůli škole jinou letenku, a tak letím až v pátek navečer a do Travelodge dorážím až pozdě večer.

Stěna mi zlehka připomíná Smíchoff, který by ale v porovnání byl mnohem menší než místní stěna. Oproti roku 2004, kdy jsem se zde zúčastnil MSJ, se tady postavil nový parádní profil, na kterém nám vede první kvalifikačka. Něco okolo 7c/c+ neklade moc velký odpor a společně s pěti borcama topuju.

Druhá cesta je výrazně těžší 8a/a+, pořád relativně těžká a bez odpočinku. Daří se mi dolézt jednu presku pod strop, což stačí na třetí místo. Trošku škody měl v mé kategorii Martin Šifra, který skončil první pod čarou, jeho počin následovala i Terka Svobodová, která skončila druhá pod čarou. Jediný, komu se ještě podařilo postoupit do finále, byla Iva Vejmolová v nejmladší kategorii. Ostatní čeští lezci si vedli už hůř, výsledky ale přesto vypadají docela hezky - Stanislav Pekárek 18. místo, Dominik Uher 21. místo, Petr Čermák 28. místo, Michal Krček 29. místo.

Finále je podobného charakteru jako druhá kvalifikace, i obtížnost asi sedí, a já dolézám v podstatě do stejných míst jako v sobotu a končím třetí. Propásl jsem tak asi největší možnost vyhrát evropák - 1. chyběli Jakob Schubert a Gauthier Supper, 2. Mario Lechner, který u nás vyhrál v úžasném výkonu, musel lézt jen s jednou nohou, což mu bezpochyby ubralo plno sil, ale stejně mu to stačilo na vítězství.

Iva Vejmolová si oproti kvalifikaci o dvě příčky polepšila a skončila na pěkném osmém místě.


Last weekend another one from teh series of European competitions took place in Edinburgh, Scotland. Martin had to stay at school so he had to fly there later than the rest of the Czech team.

The difficulty of the first qualification is about 7c/c+ and the gym has a new profile in comparison with the year 2004. Together with other 5 guys Martin gets to the top.

The second route is much more difficult - 8a/a+ with no space to rest. Martin stops near the ceiling and thus occupies the third place. The only other Czech climber who gets to the final is Iva Vejmolová. Martin Šifra and Terka Svobodová are close but still it is not enough. The results of the rest Czech competitors are as follows: Stanislav Pekárek 18th place, Dominik Uher 21st place, Petr Čermák 28th place, Michal Krček 29th place.

The final is quite the same as the second qualification concerning the difficulty and Martin's performance, so he ends up the third which he thinks was lost chance as Jakob Schubert and Gauthier Supper did not participate and Mario Lechner, who won, had to use only one leg when climbing.

Iva Vejmolová improved her performance in comparison with qualification and ended up the eighth.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly loved browsing your blog posts. After all I'll be subscribing on your
feed and I hope you write again very soon!

Review my homepage :: anti cellulite treatment